Agilitás – Megközelítésünk


Az agilitást helyzetorientáltan kell használnunk: nem minden szervezet érett meg az agilis működés bevezetéséhez, és nem is minden kihívásra az agilis módszertan lehet a legjobb megoldás.

Mikor jó az agilitás? Amikor gyorsan változó igények közt kell dolgoznunk úgy, hogy közben képesek vagyunk feláldozni a szervezeti hierarchiát és a hagyományos mechanizmusokat egy önjáró csapatért, és annak érdekében, hogy gyorsabb és kreatívabb válaszokat adhassunk a változó kihívásokra. Az agilitás a kulcs ahhoz, hogy ügyfeleink igényeit gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kielégíteni.

Milyen helyzetekben tudunk támogatást nyújtani?


Agilis szervezeti átalakulás, változásmenedzsment


Az agilis transzformáció napjaink trendje, melyre jó és rossz példát egyaránt láthatunk az üzleti életben. Egy rosszul menedzselt agilis átalakulás hatalmas kárt tehet cégünk életében, viszont a megfelelően implementált agilis működéssel és gondolkodással olyan önjáró szervezetet hozhatunk létre, amely sokkal gyorsabban és rugalmasabban tud megoldásokat adni az egyre inkább változó ügyféligényekre.
A változás nehéz: az agilis átalakulás nem csak a napi stand-up, vagy a Kanban használatában rejlik. Az agilis eszköztár helyes, fenntartható és sikeres alkalmazásához agilis szervezeti gondolkodásmód, értékrendszer és kultúra szükséges, a vezetőktől és az operatív munkatársaktól egyaránt. Tanácsadóink ebben az átalakulásban nyújtanak segítséget, hogy az agilitás ne csak egy féléves projekt legyen, hanem a cég jövőbeli versenyképességének biztos alapja.

Agilis coaching

Az agilis módszertanok szoros kereteiről gyakran nehezen tudjuk elképzelni, hogy a mi szervezetünkben is megfelelően működhetnek. A keretrendszer finomhangolásában és a mindennapi technikák optimalizálásában az agilis coach segíthet számunkra. Az agilis coach segít az önjáró és fejlesztő környezet kialakításában, a homogén csoportok kiválasztásában és az esetleges konfliktusok feloldásában.
A Szinergia coaching szolgáltatása azonban több ennél: nem csak az agilis coach hivatalos szerepét látja el, hanem a transzformáció, valamint a fenntartható agilis projektek menedzselése terén is segítséget tud nyújtani.

Agilis képzések


A munkatársak felkészültsége is szükséges ahhoz, hogy az agilitástól várt előnyöket a szervezet realizálni tudja. Képzéseink között megtalálhatóak az alapozó és haladó szintű, a nemzetközi minősítésre felkészítő, valamint a különböző szerepekre (Product owner, Scrum master) felkészítő tréningek.

Kiemelt témánk 2020-ban az agilitás területén

Agilis érettség felmérés

Hallott már az agilitásról és elgondolkodott az agilis transzformáción? De vajon készen áll a szervezete erre a változásra? Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ kapjunk, meg kell vizsgálnunk a szervezet jelenlegi működését, a szervezetben dolgozó kollégák attitűdjét, elköteleződését. Az elkészült diagnózisból megtudhatjuk, mennyire érett a szervezet a változásra, továbbá amennyiben a transzformáció mellett döntünk, melyek azok a tényezők, amelyekre több figyelmet kell fordítanunk a változás során.