PMI-PBA® vizsgafelkészítő – Céges érdeklődőknek

 • Kategória: Nemzetközi minősítések
 • A képzés formája: Jelenléti képzés (1022 Budapest Bimbó út 5.) 
 • A képzés időtartama: 3 nap
A képzés díja:
Nettó ár: 260 000 Ft
Bruttó ár: 330 200 Ft

A képzés díja a tréninget követően kerül kiszámlázásra, előre fizetés nem szükséges. A képzést minimum 5 fő jelentkezése esetén indítjuk, ennek hiányában másik időpontot javaslunk.

Törlés
Érdeklődöm
Üzleti elemzés képzés

Miért van szükség üzleti elemzésre?

Tudta, hogy a projekteknek majdnem a fele nem éri el az eredetileg kitűzött üzleti célokat? Ez a sikertelenség pedig leggyakrabban a nem megfelelően kezelt igényekből és a helytelenül végigvezetett változásmenedzsmentből fakad. Ismerje meg azokat a módszereket, melyek segítségével már az előkészületektől kezdve hatékonyan és tudatosan vezethetőek a projektek

A képzés célja:

Programunk egy alapozó gyakorlatorientált üzleti elemzés képzés, amely biztosítja a felkészítést a PMI-PBA® nemzetközi minősítésre is. Képzésünk a Projekt Business Analyst szerepkör hatékony elsajátítására épül, melynek során a résztvevők megismerkednek minden olyan hasznos elemzési technikával és eszközzel, melyek hozzásegítenek a projektigények és követelmények eredményes menedzseléséhez, visszaméréséhez, valamint az üzleti sikerhez. A képzés tartalmazza a megfelelő tudásanyagot és minta vizsgasort ami szükséges a PBA minősítés megszerzéséhez.

Mit kell tudni a PMI-PBA minősítésről?

A PBA a PMI legdinamikusabban teret nyerő minősítése a hazai és nemzetközi projektmenedzsment piacon egyaránt. A vizsgára való felkészülés során a hallgató egy olyan komplex felkészítő programon vesz részt, ahol megismeri az üzleti elemzés (business analysis) minden aspektusát, számos hasznos technikát sajátít el, melyek a napi munkafolyamatok során sikerrel alkalmazhatóak. A PMI-PBA minősítés megszerzésével a résztvevő bizonyítja széleskörű ismeretét az üzleti elemzés területén, képes tevékenyen részt venni a követelmények és a projekt eredménytermékeinek meghatározásában és a tervezett üzleti eredmények előre vitelében, mellyel kiemelten értékes erőforrássá válhat a munkáltatók szemében. A program alapvetően előadásra és interaktív konzultációra épül. A képzésen kiadott anyagok, tesztek és diák angol nyelvűek. A magyarázatok és az összefüggések feltárása azonban a praktikusság jegyében magyarul történik.

A képzést követően a résztvevők egyéni konzultációkon keresztül támogatást kapnak egészen a sikeres vizsgáig. A program részeként személyre szabottan tanulási anyagokat, felkészülési stratégiát dolgozunk ki minden egyes résztvevővel. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a tréningen résztvevők ne csak átmenjenek a vizsgán, hanem a teljes mértékben elsajátított anyagot a gyakorlatban is képesek legyenek használni.

Itt a helye a tréningünkön,

 • ha szeretné egy komplex képzés keretein belül megismerni az üzleti elemzés módszertanát elméletben és gyakorlatban egyaránt
 • ha már tapasztalt üzleti elemzőként szeretné tovább mélyíteni tudását
 • ha szeretne a PMI hivatalos felkészítőjén résztvenni, hivatalosan kiadott mintavizsga sorokat oldani és a PMI e-learning anyagához hozzáférni.
 • ha nem csak egy felkészítő tréninget keres, hanem egy komplex programot, ami egészen a vizsgáig vezeti végig és támogatja a felkészülés útján. 

Kiknek ajánljuk?

A vizsgafelkészítő programot azoknak a gyakorlott üzleti elemzőknek ajánljuk, akik projektcsapatban dolgoznak és a termékfejlesztést, vagy a követelmények meghatározását irányítják, valamint munkájuk során üzleti elemzéssel foglalkoznak és szeretnének magasabb szintre lépni karrierjükben a PBA minősítés megszerzésével. 

PBA képzés és vizsga előfeltételei

PBA® vizsga 
Akkreditáló intézményProject Management Institute – PMI
Szükséges végzettségKözépfokú végzettség (KV) / Felsőfokú végzettség (FV)
Projektvezetési gyakorlatAz elmúlt 8 évben:
KV esetén 60 hónap üzleti elemzői tapasztalat
FV esetén 36 hónap üzleti elemzői tapasztalat
Képzési óraszámlegalább 35 óra (PBA vizsgafelkészítő programunk ezt a feltételt biztosítja)
PBA vizsga ára$ 555 (PMI felé fizetendő a sikeres vizsga jelentkezést követően)
PBA vizsga ára PMI tagok számára$ 405 (PMI Membership regisztráció)
A vizsga jellegeangol nyelvű, feleletválasztós tesztsor (200 kérdés 4 óra alatt) a kijelölt vizsgahelyeken vagy online
PMI PBA vizsgafelkészítő képzés

Mennyi ideig tart a PBA vizsgafelkészítő képzés?

A tréning 3 teljes oktatási nap. 35 PDU számolható el, amely a jelenléti tréningen kívül a konzulrációs alkalmakat és az egyéni felkészülést is tartalmazza.

A vizsgafelkészítő teljes egészében megfelel a minősítés megszerzésének előfeltételeként megjelölt 35 órányi üzleti elemzés témakörű oktatás igazolására.

PBA vizsgafelkészítő képzés időpontja

A képzések időpontját hónapokkal előre közzétesszük honlapunkon, hogy mindenki számára tervezhető legyen. Amennyiben igény mutatkozik rá, PBA® képzéseink számát bővítjük. Cégek számára külön, előre leegyeztetett időpontban és feltételekkel is biztosítani tudjuk PBA® képzéseinket.

A képzés díja tartalmazza

A feltüntetett díj tartalmazza a képzésen való részvételt, a képzési anyagokat digitális formátumban. A résztvevők egyéni, személyreszabott díjmentes coaching alkalmon vehetnek részt a tréner vezetésével, ahol a résztvevő által választott témák mélyebb áttekintése és alkalmazhatóságának értékelése történhet meg.

Kedvezményes ár

10% kedvezmény biztosítunk az alábbi esetekben:

 • 2 hónappal a képzés kezdete előtti jelentkezés
 • Egy éven belül 4 képzésen vesz részt
 • PMI Budapest Magyar Tagozat Tagság
 • Egy cégtől minimum 3 fő jelentkezik a képzésre

PBA® képzés fő témakörei

A vizsgafelkészítő a vizsgán számonkért elméleti anyagot fedi le, a hatodik kiadású PMBOK mellé csatolt The PMI guide to business analysis-ra épül. A felkészítőn az elméleti ismeretek megszerzése mellett hangsúlyt fektetünk a szemléletformálásra, valamint a típuskérdések, tippek és trükkök gyakorlására.

Module 1 – Üzleti elemzés célja 

 • Hogyan teremt értéket az üzleti elemzés a szervezetben, a mindennapokban és a projektekben?
 • Üzleti elemzésben leggyakrabban használt fogalmi terminológia

Module 2 – Üzleti elemzés megtervezése 

 • Terv elkészítése
 • Üzleti elemzés feladatainak, leszállítandóinak meghatározása

Module 3 – Szükségletek értékelése

 • BA feladatok a projekt előkészítésében – lehetőség vagy szükséglet? Üzleti siker vagy projekt siker? Agilis vagy vízesés megközelítés?
 • Lehetőség/probléma azonosítása – aktuális állapot elemzése és kiértékelése, lehetséges megoldások azonosítása

Module 4 – Érintettek azonosítása, kezelése 

 • Ki a valódi ügyfél – kitől várhatunk támogatást, kitől támadást, kivel dolgozunk együtt?
 • Job analysis, persona analysis, raci model, stakeholder map – fogalmak tisztázása
 • Hogyan kezeljük a megbízót? Mit kezdjünk az ellenállókkal? Mindenkivel azonos módon kell kommunikálni?

Module 5 – Igények gyűjtése és kezelése 

 • Proaktív követelménygyűjtés, dokumentálás, modellezés, követés, ellenőrzés – a száraz tényektől a hatékony megoldásig
 • Brainstorming, dokumentumelemzés, irányított workshop, fókuszcsoport, interjú, megfigyelés, prototípus készítés, kérdőív – miért fontosak nekünk, hogyan és mikor használjuk őket?

Module 6 – Analízis 

 • Folyamat, funkció, szabályok, adatáramlás ábrázolása – hogyan lehet egyszerűen lerajzolni és mindenki számára érthetővé tenni a követelményeket?
 • Követelmények elfogadása ellentétes elvárásokból fakadó konfliktusok feloldása – követelmény specifikáció, backlog, multivoting, weighted ranking mit jelent

Module 7 – Igények változásának nyomon követése  

 • Projekt tartalmának kidolgozása – együttműködés a leszállítandók megtervezésében, termék karakterisztikájának definiálása
 • Követelmények nyomon követése
 • Backlog, Change control tools

Module 8 – Megoldás értékelése 

 • Megoldás értékelése – leszállított eredmény tesztelése, ellenőrzése, megoldás kiértékelése
Érdeklődés