PMI Professional in Business Analysis (PBA)® – az alapoktól a vizsgáig

Miért van szükség üzleti elemzésre?
Tudta, hogy a projekteknek majdnem a fele nem éri el az eredetileg kitűzött üzleti célokat? Ez a sikertelenség pedig leggyakrabban a nem megfelelően kezelt igényekből és a helytelenül végigvezetett változásmenedzsmentből fakad. Ismerje meg azokat a módszereket, melyek segítségével már az előkészületektől kezdve hatékonyan és tudatosan vezethetőek a projektek.

képzés célja:
Programunk egy alapozó gyakorlatorientált üzleti elemzés képzés, amely biztosítja a felkészítést a PMI-PBA® nemzetközi minősítésre is. Képzésünk a Projekt Business Analyst szerepkör hatékony elsajátítására épül, melynek során a résztvevők megismerkednek minden olyan hasznos elemzési technikával és eszközzel, melyek hozzásegítenek a projektigények és követelmények eredményes menedzseléséhez, visszaméréséhez, valamint az üzleti sikerhez. A képzés tartalmazza a megfelelő tudásanyagot és minta vizsgasort ami szükséges a PBA minősítés megszerzéséhez.

Mit kell tudni a PMI-PBA minősítésről?
A PBA a PMI legdinamikusabban teret nyerő minősítése a hazai és nemzetközi projektmenedzsment piacon egyaránt. A vizsgára való felkészülés során a hallgató egy olyan komplex felkészítő programon vesz részt, ahol megismeri az üzleti elemzés (business analysis) minden aspektusát, számos hasznos technikát sajátít el, melyek a napi munkafolyamatok során sikerrel alkalmazhatóak. A PMI-PBA minősítés megszerzésével a résztvevő bizonyítja széleskörű ismeretét az üzleti elemzés területén, képes tevékenyen részt venni a követelmények és a projekt eredménytermékeinek meghatározásában és a tervezett üzleti eredmények előre vitelében, mellyel kiemelten értékes erőforrássá válhat a munkáltatók szemében. A program alapvetően előadásra és interaktív konzultációra épül. A képzésen kiadott anyagok, tesztek és diák angol nyelvűek. A magyarázatok és az összefüggések feltárása azonban a praktikusság jegyében magyarul történik.

A képzést követően a résztvevők egyéni konzultációkon keresztül támogatást kapnak egészen a sikeres vizsgáig. A program részeként személyre szabottan tanulási anyagokat, felkészülési stratégiát dolgozunk ki minden egyes résztvevővel. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a tréningen résztvevők ne csak átmenjenek a vizsgán, hanem a teljes mértékben elsajátított anyagot a gyakorlatban is képesek legyenek használni.

Itt a helye a tréningünkön, 
  • ha szeretné egy komplex képzés keretein belül megismerni az üzleti elemzés módszertanát elméletben és gyakorlatban egyaránt
  • ha már tapasztalt üzleti elemzőként szeretné tovább mélyíteni tudását
  • ha szeretne a PMI hivatalos felkészítőjén résztvenni, hivatalosan kiadott mintavizsga sorokat oldani és a PMI e-learning anyagához hozzáférni.
  • ha nem csak egy felkészítő tréninget keres, hanem egy komplex programot, ami egészen a vizsgáig vezeti végig és támogatja a felkészülés útján. 

Kiknek ajánljuk?

A vizsgafelkészítő programot azoknak a gyakorlott üzleti elemzőknek ajánljuk, akik projektcsapatban dolgoznak és a termékfejlesztést, vagy a követelmények meghatározását irányítják, valamint munkájuk során üzleti elemzéssel foglalkoznak és szeretnének magasabb szintre lépni karrierjükben a PBA minősítés megszerzésével. 

PBA® képzés és vizsga előfeltételei

PBA® vizsga 

Akkreditáló intézmény

Project Management Institute - PMI

Szükséges végzettség

Középfokú végzettség (KV) / Felsőfokú végzettség (FV)

Projektvezetési gyakorlat

Az elmúlt 8 évben:
KV esetén 60 hónap üzleti elemzői tapasztalat
FV esetén 36 hónap üzleti elemzői tapasztalat

Képzési óraszám

legalább 35 óra (PBA vizsgafelkészítő programunk ezt a feltételt biztosítja)

PBA vizsga ára

$ 555 (PMI felé fizetendő a sikeres vizsga jelentkezést követően)

PBA vizsga ára PMI tagok számára

A vizsga jellege

angol nyelvű, feleletválasztós tesztsor (200 kérdés 4 óra alatt) a kijelölt vizsgahelyeken vagy online

Mennyi ideig tart a PBA® képzés?

A tréning 3 teljes oktatási nap. 35 PDU számolható el, amely a jelenléti tréningen kívül a konzulrációs alkalmakat és az egyéni felkészülést is tartalmazza.

A vizsgafelkészítő teljes egészében megfelel a minősítés megszerzésének előfeltételeként megjelölt 35 órányi üzleti elemzés témakörű oktatás igazolására.

PBA® képzés időpontja

A képzések időpontját hónapokkal előre közzétesszük honlapunkon, hogy mindenki számára tervezhető legyen. Amennyiben igény mutatkozik rá, PBA® képzéseink számát bővítjük. Cégek számára külön, előre leegyeztetett időpontban és feltételekkel is biztosítani tudjuk PBA® képzéseinket.

A képzés díja tartalmazza

A feltüntetett díj tartalmazza a képzésen való részvételt, a képzési anyagokat digitális formátumban. A résztvevők egyéni, személyreszabott díjmentes coaching alkalmon vehetnek részt a tréner vezetésével, ahol a résztvevő által választott témák mélyebb áttekintése és alkalmazhatóságának értékelése történhet meg.


KÉPZÉS RÉSZLETEI

A képzés időpontjai: 
2022. június 7,8,13.
2022. augusztus 15-17.
2022. november 2-4.
Részvételi díj:
230.000 Ft + ÁFA 
Kedvezményes díj:
207.000 Ft + ÁFA 
A képzés díja a tréninget követően kerül kiszámlázásra, előre fizetés nem szükséges.

Képzés formája:
Képzéseink jelenleg online és jelenléti formában érhetőek el. A képzésre történő jelentkezés után küldjük el az ezzel kapcsolatos részleteket.

KEDVEZMÉNYES ÁR

10% kedvezmény biztosítunk az alábbi esetekben:
  • 2 hónappal a képzés kezdete előtti jelentkezés
  • Egy éven belül 4 képzésen vesz részt
  • PMI Budapest Magyar Tagozat Tagság
  • Egy cégtől minimum 3 fő jelentkezik a képzésre

PBA® képzés fő témakörei

A vizsgafelkészítő a vizsgán számonkért elméleti anyagot fedi le, a hatodik kiadású PMBOK mellé csatolt The PMI guide to business analysis-ra épül. A felkészítőn az elméleti ismeretek megszerzése mellett hangsúlyt fektetünk a szemléletformálásra, valamint a típuskérdések, tippek és trükkök gyakorlására.

Module 1 - Üzleti elemzés célja 

Module 2 - Üzleti elemzés megtervezése 

Module 3 - Szükségletek értékelése

Module 4 - Érintettek azonosítása, kezelése 

Module 5 - Igények gyűjtése és kezelése 

Module 6 - Analízis 

Module 7 - Igények változásának nyomon követése  

Module 8 - Megoldás értékelése 

Referenciák

Céges képzési forma

Céges képzéseinket akkor ajánljuk, ha fontos szempont, hogy a cégből érkező csoportok egységes tudást szerezzenek. Ezt a képzési formát cégenként minimum 6 jelentkező esetén ajánljuk. Ebben az esetben a céges képzés időpontja és a végleges ár közös megegyezés alapján alakul majd ki.

Amennyiben a céges képzési formát választja, úgy a csapattagok riportjai alapján csoporttérkép is készül, amely feltárja, mely viselkedési stílusok jellemzőek a csapaton belül, melyik kolléga milyen pozícióban tud a leghatékonyabban működni, és egy esetleges bővülés kapcsán milyen viselkedési stílusú kollégát érdemes választani a csapatba.

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg az elérhetőségét és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot vagy jelentkezzen még ma!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: