Lean az építőiparban

 • Kategória: Szervezeti és működési megoldások
 • A képzés formája: Jelenléti képzés (1022 Budapest Bimbó út 5.) 
 • A képzés időtartama: 2 nap
A képzés díja:
Nettó ár: 180 000 Ft
Bruttó ár: 228 600 Ft

Magánszemélyek részére 20%, early bird jelentkezőknek 10% kedvezményt biztosítunk. A képzés díja a tréninget követően kerül kiszámlázásra, előre fizetés nem szükséges.

Törlés
Érdeklődöm
Lean Construction - Cover

A lean szemléletet a vállalatok és szervezetek széles köre alkalmazza folyamataik javítására, eredményességük növelése érdekében. Alkalmazható-e ez a módszertan az építőiparban? A válasz röviden: igen! Sőt! Mindannyian ismerjük az építőipar problémáit: késések, munkaerőhiány, bizonytalanság az anyagok elérhetőségében. Erre jönnek az egyre növekvő vevői elvárások, szabályozások és a környezeti és egészségtudatossággal kapcsolatos aggályok, követelmények. Ez mind többlet munkát és több ráfordítást (idő és pénz) igényel.

A tréning célja a kivitelezés folyamatainak elemzése és fejlesztése, módszertanának, a lean eszközeinek interaktív módon való bemutatása és alkalmazása, kitérve a fejlesztésekkel együtt járó változások kezelésének lehetséges módjaira. A tréning során arra keressük a választ a módszertani kérdéseken túl, hogy mit kell tenni az emberrel egy folyamat változáskor. Hogyan lehet rávenni őket, hogy ne csak betartsák a folyamatot, de hozzájáruljanak annak fejlesztéséhez is. Kizárólag módszertani tudással és stratégiai tervezéssel nem lehet tartós eredményeket elérni, mert az emberi tényező nem hagyható figyelmen kívül.

Az építőipar, mint iparág a sajátosságai miatt részben speciális lean eszközöket használ, de összességében elmondható, hogy a lean módszereit, szemléletét általánosságban át lehet ültetni az építési gyakorlatba.

A hatékonyan működő folyamatok előnyei:

 • Minden szervezet folyamatokon keresztül valósítja meg az ügyfelei számára értéket jelentő szolgáltatásokat, termékeket. A jól felépített folyamatok jelentős időbeli és minőségbeli növekedést jelentenek az ad-hoc szerveződő tevékenységláncokkal szemben.
 • A cégek az optimalizált folyamatok eredményeképp hatékonyabb idő és erőforrás ráfordítással működhetnek, a keletkező plusz kapacitást fejlesztésekre és innovációra fordíthatják.
 • A hatékony folyamatokba automatizmusok épülnek, mérési pontok kerülnek be, így könnyítve a monitoringot és támogatva az adat és tény alapú döntéshozást, mely stratégiai jelentőséggel bír a cégek előmenetelét tekintve.
 • A folyamatszemlélet kialakítása egy szervezeten belül kulturális előnyöket is hozhat. A folytonos fejlesztés kultúrája honosodhat meg, továbbá az érintett kollégák szerep és hatáskör kialakítása és elhatárolása egyértelműbbé válik, mely jelentősen megkönnyíti a szereplők közötti együttműködést.

Kiknek ajánljuk?

A folyamatmenedzsment képzést ajánljuk:

 • Mindenkinek, aki a folyamatmenedzsment és hatékonyságnövelés iránt érdeklődik az építőiparban vagy az azt kiszolgáló bármilyen tevékenységek során.
 • Projektvevezetőknek, építésvezetőknek, művezetőknek
 • Építtetőknek, beruházóknak
 • Alvállalkozóknak, beszállítóknak
 • Beszerzőknek, értékesítőknek
 • Vezetőknek, döntéshozóknak

Mennyi ideig tart a képzés?

A tréning időtartama összesen 16 óra: 2 teljes nap oktatási alkalomból áll 9-17 között.
Kihelyezett céges képzési forma esetén a program alkalmai előzetes egyeztetés alapján kerülnek meghatározásra.

Folyamatmenedzsment képzés időpontja

A képzések időpontját hónapokkal előre közzétesszük honlapunkon, hogy mindenki számára tervezhető legyen. Amennyiben igény mutatkozik rá, Folyamatmenedzsment képzéseink számát bővítjük. Cégek számára külön, előre leegyeztetett időpontban és feltételekkel is biztosítani tudjuk a Lean az építőiparban képzéseinket.

Kedvezményes ár

10% kedvezmény biztosítunk az alábbi esetekben:
• 2 hónappal a képzés kezdete előtti jelentkezés
• Egy éven belül 4 képzésen vesz részt
• PMI Budapest Magyar Tagozat Tagság
• Egy cégtől minimum 3 fő jelentkezik a képzésre

Folyamatmenedzsment képzés fő témakörei

A Szinergia által indított folyamatmenedzsment képzések előre megtervezett és felépített, 4 témakörből tevődnek össze. A modulok felépítése biztosítja a képzésen résztvevők számára, hogy az alapoktól, gyakorlatias példák bemutatásával és szemléltetésével eljussanak arra a szintre, hogy képesek legyenek a saját területükön akár már másnap a gyakorlatba átültetni a hallottakat és tanultakat. A témák egymásra épülnek, így a képzési anyag könnyen követhető és érthető mindenki számára.

Module 1 – Lean szemlélet alapjai

Module 2 – Veszteségek a folyamatban, azok csökkentésének módszerei

Module 3 – Folyamatfejlesztés, problémamegoldás

Module 4 – A hallottak alkalmazása szimulációs gyakorlatban

A képzés trénere

 • Somogyi Balázs

  vezető tanácsadó, tréner, PMP

  Vállalatokat és egyéneket segítek, hogy elérjék céljaikat. A projekt menedzsment a nagyszerű ötletek megvalósításának tudománya. 20 éves vezetői, projekt vezetői, lean six sigma és folyamatfejlesztési tapasztalattal olyan, a gyakorlatba azonnal átültethető módszereket és ismereteket kívánok átadni, amik hozzájárulnak mind a szervezet sikeréhez és az egyének fejlődéséhez.

Érdeklődés