Tegye hatékonyabbá projektjeit projektmenedzsment képzések segítségével!

A Szinergia Kft. több mint 28 éve foglalkozik vállalati, szervezeti tanácsadással és projektmenedzsment képzések vezetésével, így nagy tapasztalattal rendelkezünk bármilyen kaliberű szervezeti probléma megoldása vagy képzési igény kapcsán.

Korábbi ügyfeleink visszajelzése alapján cégünk egyik nagy erőssége, hogy a képzések során a résztvevők nem pusztán elméleti oktatást kapnak, hanem a kurzusok folyamán aktuális problémájukat, konkrét élethelyzetüket is megbeszélhetik a trénerekkel, így kézzel fogható tanácsokat kapnak konkrét, valós szituációk megoldására is.

Képzési Naptár

Képzési naptárunkban összefoglaltuk Önnek valamennyi jelenlegi képzésünket tematika, képzési időpontok és az árak szempontjából.


Projektmenedzsment képzések a Szinergiánál

Projektvezető leszek

16 hetes fejlesztési program azok számára, akik szeretnék megismerni a projektmenedzsment minden fortélyát!

Tradícionális projektmenedzsment képzések

Hagyományos, nem agilis projektkörnyezetben dolgozó projektvezetők, projekttagok és szervezeti vezetők számára.

Agilis projektmenedzsment képzések

Agilis szervezetben, agilis projekteken dolgozó csapattagoknak, Product Ownereknek, Scrum Mastereknek és szervezeti vezetőknek.

PMI Nemzetközi vizsgafelkészítő kurzusok

Nemzetközi certifikáció megszerzését célzó projektmenedzserek számára, akik tudásukat szeretnék fejleszteni, szintetizálni és nemzetközi benchmarkokkal összevetni.

A tradicionális és agilis módszertanokat, ezekben a főbb szereplőket, folyamatokat, elvárásokat és előnyöket megismerni vágyók számára.

Miért jó a projektmenedzsment?

Mit nevezünk projektnek?

Hogyan lehet ennyivel hatékonyabb egy tudatos projektmenedzser?

Miben segít a projektmenedzsment?

Mi az eredménye?

A tudatos projektmenedzsment jótékony hatásai

Miben segítenek ezek a projektmenedzsment képzések?

Mi a legfőbb előnyük?

Milyen képzéseket kínálunk?

Nemzetközi minőstést szeretne?

Egyéni fejlődés a célja?

Hosszútávú partnert keres céges képzéseihez?

Személyre szabott megoldásra van szüksége?

Miért jók a projektmenedzsment képzések?

A Project Management Institute (PMI) nemzetközi szervezetének legutóbbi, 2016-os tanulmányából* kiderül, hogy azon projektek, amelyek megalapozott módszertan szerint futnak le, 262%-kal sikeresebbek a módszertan nélkül menedzselt projekteknél.


Egy projektvezető számára nem csupán a pénzügyi és időbeni keretek betartása jelent kihívást, hanem a projekttagok irányítása, menedzselése, motivációjuk fenntartása, valamint a felmerülő kockázatok kezelése is.

Sikeres projektek aránya módszertannal: 89%
Sikeres projektek aránya módszertan nélkül: 34%

Ez azt jelenti, hogy azoknál a projekteknél, melyeket tudatosan, a megfelelő módszertan szerint vezetnek le, lényegesen nagyobb annak a valószínűsége, hogy a megadott idő- és költségkeretet tartva érik el a kitűzött célokat.

projektmenedzsment fejlodes

Projektmenedzsment képzések - Budapest

Mit nevezünk projektnek?

Bár első hallásra irreálisan nagynak tűnhet ez a szám, ám ha megkérdeznénk egy átlagos cég alkalmazottait, hogy mit is értünk „projekt” alatt, valószínűleg 10 emberből 6 különböző választ adna. Hagyományos értelemben egy projekt alatt valamilyen időben behatárolt, egy konkrét cél megvalósítása érdekében tett erőfeszítést értünk, így könnyen belátható, hogy egy projekt nem csak úgy bukhat el, hogy kicsúszik a megadott keretekből vagy akár be sem fejeződik, hanem úgyis, hogy nem teljesül az eredetileg lefektetett cél.

Hogyan lehet ennyivel hatékonyabb egy tudatos projektmenedzser?

Sokan a projektmenedzsmentet nem tartják igazi tudománynak, sokkal inkább jól hangzó frázisok, tippek gyűjteményének. Fontos megérteni, hogy ez a szakterület az 1950-es években kezdett formális alakot ölteni és az elmúlt majdnem 70 év során folyamatosan fejlődött. Vagyis a jelenlegi projektmenedzsment módszertan a több mint fél évszázad alatt végrehajtott több millió projekt tapasztalata alapján formálódott jelenlegi szintjére, így jóval több pusztán praktikus trükkök gyűjteményénél.

Miben segítenek a projektmenedzsment képzések?

A módszertanok egyfajta útmutatóként javaslatokat nyújtanak a projektszervezet ideális kialakítására vonatkozóan, részletesen ismertetik a projektekben rendszerint előforduló tervezési, szervezési, vezetési és ellenőrzési feladatokat az előzetes igényfelméréstől a projektek zárásáig.

Mi az eredménye?

Vagyis egy jól képzett projektmenedzser eleve úgy készíti elő a projektterv lefutását, hogy az optimálisan, a legkevesebb kockázattal, az eredeti fókuszt megtartva valósuljon meg, miközben figyel a projektben résztvevő munkatársakra is.


project meeting

A tudatos projektmenedzsment jótékony hatásai

Egyéni fejlődést biztosít

Növeli a csapat hatékonyságát

Versenyképessé teszi a szervezetet

Miben segítenek a projektmenedzsment képzések?

Ahogy a korábbiakban kifejtettük, a projektmunka rendkívül hatékony módja valamilyen konkrét vállalati cél elérésének, azonban a hierarchia minden szintjén szembesülhetünk olyan nehézségekkel, melyek könnyen megkeseríthetik életünket vagy ronthatják projektjeink hatékonyságát.

Mi a legfőbb előnyük?

Ezek a kurzusok azt a célt szolgálják, hogy

  • a projektek minden résztvevője megértse és megtanulja azt, hogy neki mi a projektben elfoglalt helye,
  • hogyan egyeztesse össze projektfeladatait az alapvető szakmai teendőivel,
  • magasabb szinteken pedig hogyan érhetjük el, hogy a megfelelő projektek a megfelelő módon valósuljanak meg.
project office

Milyen projektmenedzsment képzéseket kínálunk?

Cégünk képzési palettája lefedi a projektmenedzsment tudások és készségek teljes spektrumát, így megpróbáltuk őket egyrészt képzettségi szint, másrészt képzési cél alapján csoportosítani. A képzések helyszíne Budapest, de természetesen a vidékről érkező érdeklődőket is szeretettel várjuk.

Nemzetközi minősítést szeretne?

Ha Önnek kizárólag valamilyen minősítés megszerzése a célja, akkor remek választás lehet a CAPM®/PMP®/ACP®/PBA® vizsgafelkészítő kurzusaink valamelyike, melyek fókuszában elsősorban a sikeres vizsgára való felkészülés áll.

Egyéni fejlődés a célja?

Ezzel szemben, ha inkább gyakorlati tudását szeretné fejleszteni, akkor jelenlegi szerepének és képzettségi szintjének megfelelően további 4 kategóriában kínálunk különböző képzéseket. Teljesen mindegy, hogy Ön csak néhány hete kezdett projektekben dolgozni vagy felsővezetőként az ideális projektportfólióról kell döntenie, biztosan találni fog olyan képzést, mely a következő szintre emeli.

Hosszú távú partnert keres céges képzéseihez?

Amennyiben Ön a HR osztály dolgozójaként vagy képzési referensként képviseli cégét és szeretne egyszerűen képzési igényeinek megfelelő megoldást találni, személyre szabott ajánlatot dolgozunk ki, hogy Önnek ne kelljen egyesével kiválogatnia az eltérő igényeknek megfelelő kurzusokat.

Személyre szabott megoldásra van szüksége?

Természetesen amennyiben a honlapunkon elérhető információk nem elegendőek a képzéseink közt történő eligazodásban, kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseire vagy állítanak össze egyedi képzési csomagokat az Ön személyes igényeit figyelembe véve.

Válasszon projektmenedzsment képzéseink közül személyes igényeinek megfelelően:

*Forrás: PMI.org