Digitális megoldások – Megközelítésünk

Tudástár / Esettanulmányok / Digitális megoldások – Megközelítésünk


Digitalizáció alatt a jelenlegi vállalati működés modernebb technológiával történő támogatását értjük. Ez lehet akár papíralapú működésből továbblépés az elektronikus dokumentumkezelés és folyamattámogatás felé, vagy a meglévő informatikai rendszerek és feladatok összekötése, folyamatok részben vagy egészben történő automatizálása, esetleg egy vállalatirányítási rendszer bevezetése 

 A cél minden esetben az, hogy létező üzleti problémákra adjunk hatékony megoldást.  

 digitalizáció ideális esetben nem a digitalizáció kedvéért történik, hanem azért, mert: 

  • nem tudunk több embert felvenni,  
  • magas a manuális munka aránya és a fluktuáció,  
  • sok az adminisztratív hiba,  
  • nem rendelkezünk a kellő átlátással, kontrollal vagy adatokkal cégünk működését illetően 
  • rengeteg személyes egyeztetésre van szükség a napi munkavégzésben.  

Mi főként ezeken a problémákon segítünk digitális megoldásokkal, a probléma azonosításától, a digitális eszköz kiválasztásán át, a működő megoldás bevezetéséig.  

Milyen helyzetekben tudunk támogatást nyújtani?

Vezetői szinten

Amennyiben vezetőként szembesül bármelyik fentebb leírt problémával és még nem dolgoznak a megoldáson, annak valószínűleg oka van. Tapasztalatunk szerint ez az ok jellemzően vagy a megfelelő digitális ismeretekkel rendelkező munkaerő, vagy a stratégiai fókusz hiánya. Mi ezeknek az elakadásoknak a feloldásában tudunk segíteni, konzultációs, tanácsadói, vagy akár időszakos “menedzsment-kölcsönzési” (interim) formában. 

Legutóbb egy országos szinten működő szervízhálózat papíralapú és rengeteg Excelben vezetett nyilvántartásáról mobiltelefonon és asztali számítógépen is használható, folyamattámogatott munkavégzésre való átállását terveztük meg a menedzsmenttel karöltve, amit rövidesen az általunk vezetett implementáció követett.

Megvalósítási szinten

Legyen szó akár folyamatok digitalizációjáról, automatizációjáról, akár egy vállalatirányítási- vagy projektmenedzsment rendszer bevezetéséről, nemcsak tervezési, hanem megvalósítási szinten is jelentős tapasztalattal rendelkezünk az alábbi területeken: 

  • Igényspecifikáció, üzleti elemzés (business analysis) 
  • IT projekt menedzsment 
  • Szállító kiválasztás, beszerzés lebonyolítása 
  • Workflow folyamatok kialakítása 
  • Az informatikai projektekhez kapcsolódó változásvezetési feladatok elvégzése 

Kiemelt témánk 2022-ben a Digitális megoldások területén

Munkaerő-mentesítő megoldások (3M) 

Nagyon sok vállalattal találkozunk nap mint nap és az egyik folyamatosan visszatérő kihívás, amivel a legtöbben szembesülnek, az akut munkaerő hiány. Ezen hivatottak segíteni a munkaerő-mentesítő megoldásaink, amik feladatok, részfolyamatok vagy teljes folyamatok jelentős vagy akár teljes munkaerőigény-csökkentését teszik lehetővé. Ha Ön is szembesül hasonló kihívással és tenni is akar ellene, keressen minket! 

Digitális érettség felmérés 

Ma már rengeteg digitális megoldás áll rendelkezésünkre az üzleti folyamatok támogatásához, a robusztus nagyvállalati rendszerektől egészen a néhány kattintással paraméterezhető és könnyen bevezethető megoldásokig. Az egyszerű Excel munkafüzetektől, az évtizedes korú vállalatirányítási rendszereken át, egészen a komplexebb, modern technológiát használó megoldásokig. Felmérésünk arra keresi a választ, hogy a hazánkban működő vállalatoknál melyek a legelterjedtebb eszközök, és ezek hogyan függnek össze a vállatok pénzügyi- és üzleti sikerességével. Egy rövid kérdőív kitöltését követően személyre szabott kiértékelést készítünk, amin azt is láthatja, hogy hol tart vállalata digitális érettségben a versenytársaihoz képest.