Szinergia PMI vizsgafelkészítő kurzusok


Lépjen szintet karrierjében!

Szinergia PMI vizsgafelkészítő kurzusok

Kiknek ajánljuk Nemzetközi PMI vizsgafelkészítő képzéseinket?

Nemzetközi minősítéseinkre felkészítő képzéseinket javasoljuk azok számára, akik projekt környezetben dolgoznak, szeretnék tudásukat fejleszteni, szintetizálni, tapasztalatukat nemzetközi benchmarkokkal összevetni és nem utolsósorban szakmai önéletrajzukat megerősíteni a legnívósabb globális projektmenedzsment certifikációkkal.

PMI - Project Management Institute Logo
Szinergia Kft. Logo

PMI vizsgafelkészítő képzések a Szinergiánál

CAPM - Certified Associate in Project Management

Kezdő projektvezetőknek / projekttagoknak

A CAPM (Certified Associate in Project Management) minősítés junior projektmenedzsereknek, projekttagoknak ajánlott, gyakorlati előfeltétel nélkül.

PMI CAPM Certification Logo

ACP - Agile Certified Practitioner

Agilis környezetben dolgozóknak

A PMI-ACP (Agile Certified Practitioner) minősítés azoknak ajánlott, akik agilis szervezetben, agilis csapatokban dolgoznak.

PMI-ACP - Agile Certified Practitioner Logo

PMP - Project Management Professional 

Tapasztalt projektvezetőknek

A PMP® (Project Management Professional) gyakorló projektmenedzserek számára ajánlott.

PMI-PMP - Project Management Professional logó

PBA - Professional Business Analyst

Üzleti elemzőknek/Business Analyst-oknak

A PMI-PBA (Professional in Business Analysis) minősítést gyakorló üzleti elemzőknek ajánljuk.

PMI-PBA - Project Business Analyst Logo

A képzésekről

A CAPM® (Certified Associate in Project Management) minősítés junior projektmenedzsereknek, projekttagoknak ajánlott, akik projekteket eseti jelleggel vezetnek.  A minősítés azt igazolja, hogy a minősített szakember projektkörnyezetben komfortosan mozog, eszköztára korszerű, helyzettől függően tradicionális vagy agilis környezetben is megállja a helyét. A CAPM® minősítés megszerzése azért esszenciális, mert egy projektben nem csak a projektmenedzser szerepe fontos. A projekttagokon nagyon sok múlik: ha ők értik, ismerik, elfogadják a projektmenedzsment szemléletet, úgy a projektek sikere kiszámíthatóbbá válik.


A PMI-ACP® (Agile Certified Practitioner) minősítést azoknak ajánlott, akik agilis szervezetben, agilis csapatokban dolgoznak. Napjaink számos szervezet tér át agilis működési modellre, ez érinti a használt projektmenedzsment megközelítést is. A minősítés azt igazolja, hogy kiismerjük magunkat ebben a környezetben, gyakorlati tapasztalattal is rendelkezünk (a vizsgához legalább 8 hónapot kell felmutatni). A vizsgára való bocsátás feltétele továbbá az is, hogy legalább 1 évet tradicionális környezetben is dolgoztunk, ez tovább növeli a minősítés komplexitását, értékét, hiszen ezek a szakemberek változatos környezetben is megállják a helyüket.


A PMP® (Project Management Professionak) a (PMI)® által szervezett vizsga sikeres letételével megszerezhető nemzetközi minősítések magánszemélyek részére, amely a projektmenedzsment jártasságot bizonyítja. A PMP gyakorló projektmenedzsereknek szól, olyanoknak, aki már bizonyítottak a gyakorlatban is és szeretnék tudásukat szintetizálni, tapasztalatukat nemzetközi benchmarkokkal összevetni és nem utolsósorban szakmai önéletrajzukat megerősíteni a legnívósabb projektmenedzsment szakmai minősítéssel. 


A PMI-PBA® (Professional in Business Analysis) minősítést gyakorló üzleti elemzőknek ajánljuk. Az üzleti elemzői szerep az utóbbi években felértékelődött, többek között emiatt is jelent meg néhány évvel ezelőtt a PMI kínálatában. A Business Analyst kulcsszerepet játszik abban, hogy a szállítói eredmények tükrözzék a megrendelői elképzeléseket. Az üzleti elemzés szervezetenként más és más felelősségi köröket, feladatokat jelenthet, a minősítéssel egy globálisan elfogadott szerepértelmezést és eszköztárat kapnak a résztvevők.

A PMI minősítések megszerzésének előnyei

A szervezet számára

 • A PMI minősítéssel rendelkező szakemberek konzisztenciát hozhatnak a szervezetben, segítenek abban, hogy egy nyelvet beszéljenek az érintettek, ha projektekről, projektmenedzsmentről van, üzleti elemzésről van szó.
 • Ha a cég a szállító oldalon van, úgy ez emeli az esélyeit egy potenciális munka megnyerésének. Láttuk már sok esetben, hogy tendereknél előnyt jelent, vagy akár feltételhez kötött a PMI minősített szakemberek biztosízása.

 • Amennyiben a szervezet a projektmenedzsment területen szeretne víziót, karrierutat kommunikálni, úgy ennek hasznos eleme lehet az egyes szintek elvárásaihoz PMI minősítéseket kötni, melyek egyszerre jelentenek kihívást és motivációt a projektmenedzserek, üzleti elemzők számára. A belépő szintekhez a CAPM, a szenior szintekhez a PMP, PMI-PBA, agilis környezetben az ACP minősítés köthető.

​Az egyén számára

 • A PMI minősítéssel rendelkező projektmenedzserek egyedi előnyökre tehetnek szert szakmájukban. Egy friss nemzetközi felmérés szerint a PMP-vel rendelkező projektmenedzserek fizetése 23%-kal haladja meg a minősítésekkel nem rendelkező, hasonló pozíciót betöltő kollégák fizetését. Emellett a PMI minősítések népszerűek a recruiting szakemberek körében is. Egy álláslehetőség kapcsán gyakran részesítenek előnyben olyan jelentkezőt, aki rendelkezik PMI minősítéssel.

 • A PMI minősítések megszerzésének folyamata alatt a meglévő tapasztalat mellé számos új, korszerű eszközt, megközelítést tanulnak a szakemberek. Aki ezt a hivatást választotta és igényes a munkájára, az folyamatosan tanul, frissen tartja a tudását. A minősítések megszerzése és fenntartási rendszere is támogatja ebben.

A minősítések megszerzésének feltételei

A PMI minősítések sikeres vizsgával szerezhetők meg, a vizsgára való bocsátás feltételei az alábbiak:

Minősítés

Oktatási előfeltétel

Gyakorlati előfeltétel:

PMP

35 órányi oktatás

PMP vizsgafelkészítő tréningünk ezt a feltételt biztosítja.

36 hónap projektvezetési tapasztalat

CAPM

23 órányi oktatás

CAPM vizsgafelkészítő tréningünk ezt a feltételt biztosítja.

Nincs ilyen feltétel

PMI-ACP

21 órányi oktatás

PMI-ACP vizsgafelkészítő tréningünk ezt a feltételt biztosítja.

12 hónap projektben való részvétel

8 hónap agilis környezetben eltöltött tapasztalat

PMI-PBA

35 órányi oktatás

PMI-PBA vizsgafelkészítő tréningünk ezt a feltételt biztosítja.

36 hónap üzleti elemzői tapasztalat

A vizsgák

Mind a négy minősítés esetében a vizsga angol nyelvű, feleletválasztós tesztsor. 

 • PMP és PMI-PBA esetében 200 kérdés 4 óra alatt

 • CAPM esetén 150 kérdés, 3 óra alatt

 • PMI-ACP esetén 120 kérdés 3 óra alatt.

A vizsgát lehetséges vizsgaközpontokban, vagy online elvégezni. A vizsgakérdések összetettek, komoly felkészülést igényel a kiszámítható siker. A szakirodalom CAPM esetén a Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) c. könyv, míg PMP esetén ezen felül számos már, menedzsment tudomány szakirodalma megjelenik.

A minősítések fenntartása

A minősítések határozott időre érvényesek, de megújíthatók, ún. A Professional Development Unitok (PDU-k) megszerzésével, melyek olyan egy órás időblokkok, amelyeket a PMI minősítéssel rendelkező tagok tanulásra, mások tanítására vagy önkéntességre fordítanak és azokat regisztrálhatják a PMI-nál. Ha a PMI minősítéssel rendelkező tag a szükséges PDU-kat - a három év fenntartási időszak alatt - sikeresen összegyűjti (amely folyamatot a PMI is nyomon követ) a minősítés státusza a PMI segítség megújításra kerül. A PDU pontok egy részét képzésekkel lehet megszerezni, de van lehetőség az ún. „giving back to the profession” kategória részeként többek között releváns konferencia részvétellel, vagy önkéntes munkával PDU-kat szerezni. 

Az egyes minősítések megújításához szükséges PDU mennyiségek

 • A PMP és a PMI-PBA esetén a 3 év alatt 60, 

 • CAPM esetén 15 PDU gyűjtése szükséges 

 • PMI-ACP esetén 30 PDU szükséges megújításhoz.

A vizsgák költségei

A vizsgafelkészítés költségei a Szinergia Kft. számára , a vizsgadíjak pedig a PMI-nak fizetendő összegek.

Minősítések

Vizsgafelkészítés

Vizsgadíj

PMP

250.000 Ft + ÁFA/fő

(100$ PMI-nak fizetendő tananyag-, és teszt díj az árban) 

555 $

CAPM

160.000 Ft + ÁFA/fő

300 $

PMI-ACP

190.000 Ft + ÁFA/fő

495 $

PMI-PBA

230.000 Ft + ÁFA/fő

555 $

Vizsgafelkészítő képzések:

PMI CAPM Certification Logo
PMI-PMP - Project Management Professional logó
PMI-ACP - Agile Certified Practitioner Logo
PMI-PBA - Project Business Analyst Logo