Projekttervezés és kontrolling MS Project® szoftverrel

 • Kategória: Digitális megoldások
 • A képzés formája: Jelenléti képzés (1022 Budapest Bimbó út 5.) Online képzés 
 • A képzés időtartama: 1 nap
A képzés díja:
Nettó ár: 95 000 Ft
Bruttó ár: 120 650 Ft

Magánszemélyek részére 20%, early bird jelentkezőknek 10% kedvezményt biztosítunk. A képzés díja a tréninget követően kerül kiszámlázásra, előre fizetés nem szükséges. A képzést minimum 5 fő jelentkezése esetén indítjuk, ennek hiányában másik időpontot javaslunk.

Törlés
Érdeklődöm

A tréning célja

A program célja a Microsoft Project® (MS Project®) használatának részletes megismertetése, konkrét, gyakorlatban alkalmazható ismeretek átadása a résztvevők számára, abból a célból, hogy hatékonyan tudják támogatni különböző projektek működését.

Kinek ajánljuk a projekttervezés képzést?

A projektmenedzsment terén szerzett alapismeretek, tapasztalatok megkönnyítik a képzés anyagának elsajátítását, de az ilyen irányú tudás nem előfeltétel. Szintén előnyös a Windows alapú irodai programok, illetve más projektmenedzsment szoftverek alkalmazói szintű ismerete.

Projekttervezés és kontrolling képzésünket ajánljuk azoknak a projektvezetőknek, projekt adminisztrátoroknak és team-tagoknak, akik aktívan részt vesznek a projektek tervezésében, nyomon követésében és együttes felügyeletükben.

Miért fontos a projekttervezés?

Projekttervet attól függetlenül, hogy milyen megközelítést vár el szervezetünktől a környezet, legyen ez vízesés, iteratív vagy agilis, minden esetben készítenünk kell.

A projektterv a projekt nagyságától és mélységétől függően változhat, azonban a következő három kérdésre feltétlenül választ kell adnia:

 1. Szervezeten belüli projekt, és ügyfélprojekt esetén is az első dolog, amit meg kell határoznunk, hogy MIT fogunk csinálni. Ezt hívjuk a projekt scopejának, mely rögzíti, hogy mit fog előállítani az adott projekt, mi lesz az eredménye.
 2. A második kérdés, hogy MIKORRA lesz kész az adott projekt, hogyan fogjuk ütemezni.
 3. Végül, de nem utolsó sorban meg kell határoznunk, hogy MENNYI anyagi és emberi erőforrásra lesz szükségünk, hogyan fog alakulni a projekt költségvetése.

Az említett három kérdés rögzíti a projekt baseline-ját, amelyen felül további, opcionális pontokat is belefoglalhatunk projekttervünkbe:

 1. Kommunikációs terv: A projektcsapaton belüli kommunikáció és az érintettekkel való kapcsolattartás egyaránt fontos a projekttervezés során. Érdemes meghatározni, hogy a projektcsapat milyen fórumokon keresztül adja át az információt, hogyan adminisztrálják az egyes részfolyamatokat. Emellett az összes érintettet tartalmazó térkép felrajzolásával meg kell vizsgálnunk, hogy a projekt egyes részei melyik stakeholdert érintik, kivel milyen időközönként szükséges az információcsere.
 2. Kockázatmenedzsment: A projekttervezés során fel kell készülnünk azokra az esetlegesen bekövetkező eseményekre, amelyek váratlan fordulatokat hozhatnak a projekt megvalósítása során. Bár teljesen biztosan nem tudunk felkészülni ezekre az eseményekre, érdemes felmérni a lehetséges veszélyeket, amelyek befolyásolhatják az adott inkrementum időben való leszállítását és meghatározni a bekövetkezés esetén szükséges teendőket. 
 3. Minőség tervezése: A bizonytalanság elkerülése és a hibák kiszűrése érdekében a minőség mérését előre megtervezhetjük, így kiszámíthatóvá válik az eredmény mind a projektcsapat, mind az ügyfél számára. A minőség tervezését segíti a termékek és szolgáltatások tesztelése, valamint az egyes részfolyamatokat rögzítő dokumentációk létrehozása.

A projektterv szükséges ahhoz, hogy a projektben résztvevők tisztában legyenek a projekt pontos kereteivel. Egy olyan környezetben, ahol számos projekt fut párhuzamosan, könnyen elveszhetünk a részletekben, így ez a dokumentum támpontot nyújthat a projektmenedzser és a projektcsapat tagjai számára. A projektterv egy olyan biztos alapot ad, amihez képest mérhetjük a projektmenedzser sikerességét, segítségével kiszámíthatóvá és átláthatóvá tehetjük az idő- és költségtervet.

3 tipp projekttervezéshez

A projekttervezésben az első és legfontosabb feladat a projekt scope, ütemezés és költség baseline meghatározása, de emellett érdemes figyelmet fordítani a következőkre is a sikeres projekttervezés érdekében:

 • Metodológia ismerete: Jól tudjuk, hogy senki sem születetett projektmenedzsernek, de a szükséges módszertani tudás a gyakorlat és a képzések során könnyen elsajátítható. Egy projekt sikerét nagyban meghatározza, hogy a projektvezető mennyire jártas a különböző projektmenedzsment megközelítésekben, illetve, hogy széles eszköztárral rendelkezik-e. Minél több metodológiai ismerettel rendelkezik a projektmenedzser, annál felkészültebben tud szembenézni a projekt során felmerülő nehézségekkel.
 • Csapat: Egy terméket vagy szolgáltatást akkor szállíthatunk le sikeresen, ha egy megfelelő csapat áll a folyamatok mögött. A projektmenedzsment különböző domain szintű tudást igényel, így a tagok együttes szakértelme viszi sikerre az adott projektet.
 • Változáshoz való alkalmazkodás képessége: A projektmenedzsment egyik célja, hogy kihozzuk a projektcsapatból a maximumot. Ehhez szükséges a projektek számának kézben tartása, valamint a hirtelen bekövetkező változásokhoz való alkalmazkodás. A vízesés és iteratív megközelítés kevésbé indokolja a feltételek folyamatos ellenőrzését, de az agilis megközelítés esetén tudatosan alkalmazkodnunk kell a változó követelményekhez, így a rugalmasság elengedhetetlen a kiegyensúlyozott munkához.

Az MS Project® szoftver lehetővé teszi, hogy kézben tartsuk a folyamatokat, meghatározzuk a projekt scope, ütemezés és költség baseline-ját. Emellett megfelelő és rutinszerű használata lehetővé teszi, hogy időt és költséget spóroljunk meg a projektmenedzsment során.

Témakörök

 • Tevékenységek kezelése, típusaik, tulajdonságaik
 • A projekt strukturálása, feladatlebontási struktúra
 • Logikai kapcsolatok tevékenységek között
 • A hálóterv használata, kritikus út
 • Projekt erőforrások kezelése
 • Projekt költségek megadása
 • Szűrők és rendezési lehetőségek
 • Nézetek és riportok nyomtatása
 • Tevékenység kényszerek kezelése
 • A megvalósítás nyomon követése a munka, erőforrás felhasználás és a költségek szempontjából
 • Vállalati projektek kezelése MS Project® Server-es környezetben

A képzés oktatója

 • Eperjesi Tibor

  partner

  A Szinergia partnereként, vezető tanácsadójaként segítem vállalatok, szervezetek hatékonyabb működését, elsősorban a projekt, program és portfólió menedzsment fejlesztések támogatásával.

  Trénerként az elmúlt 26 év során számos projektmenedzsment módszertani és készségfejlesztő tréninget vezettem, a képzések mellett éles projektek coacholását is szívesen vállalom

Kedvezményes ár

10% kedvezmény biztosítunk az alábbi esetekben:

 • 2 hónappal a képzés kezdete előtti jelentkezés
 • Egy éven belül 4 képzésen vesz részt
 • PMI Budapest Magyar Tagozat Tagság
 • Egy cégtől minimum 3 fő jelentkezik a képzésre

A Projekttervezés és kontrolling MS Project® szoftverrel képzésen szerezhető tanúsítvány

A Projekttervezés és kontrolling képzés sikeres elvégzését követően, a Szinergia Kft. tanúsítványt állít ki a tanfolyamon résztvevő személyeknek.

Céges képzési forma

A Szinergia Kft. cégeknek is biztosítani tudja a Projekttervezés és kontrolling MS Project® szoftverrel tanfolyamot. A céges képzési formát akkor javasoljuk, ha fontos szempont, hogy a cégből érkező csoportok, munkavállalók egységes tudást szerezzenek. A képzést minimum 6 jelentkező esetén ajánljuk. A képzés időpontja, valamint a végleges ár közös megegyezés alapján alakul ki. Amennyiben a vállalatánál több fő számára szeretné biztosítani a Projekttervezés és kontrolling MS Project® szoftverrel tanfolyamunkat, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Érdeklődés