PMP® vizsgafelkészítő képzés Budapesten

A PMP®, vagyis a Project Management Professional minősítés a Project Management Institute (PMI) legelismertebb minősítése, amellyel elsősorban olyan tapasztalt projektvezetők rendelkeznek, akik komplexebb projektek vezetésében szeretnének részt vállalni.

A PMP® minősítés megszerzése meglehetősen nehéz és költséges dolog, ezért képzésünket direkt azon projektmenedzserek számára alakítottuk ki, akik ügyfeleink 80%-ához hasonlóan sikeres vizsgát szeretnének tenni.

Miért jelent nagy előnyt hazánkban a PMP® minősítés?

Világszerte több százezer szakember rendelkezik PMP® képesítéssel, Magyarországon azonban az ilyen projektmenedzserek száma viszonylag elenyésző, csupán 600 körül van. Tapasztalatunk szerint nem ritka, hogy a nagyobb projektek esetében a megrendelő cég gyakran elvárja a PMP® minősítés meglétét, így amellett, hogy az Ön személyes fejlődése szempontjából rendkívül fontos egy ilyen titulus, nagyobb pályázatok elnyerésében is komoly előnyt biztosít Önnek és cégének. A felkészítő képzésre történő jelentkezési űrlapot itt érheti el.

Miért érdemes megszerezni?


Hogyan lehet megszerezni?

A PMP®-nek komoly feltételei vannak, így a vizsga alapos előkészületeket igényel:

  • Minimum 3 éves időtávot lefedő projektvezetési gyakorlat.
  • A vizsgára való jelentkezést megelőző 8 évben legalább 4500 munkaórányi igazolt projektvezetési munka. A PMI internetes felületén igazolnia kell a jelentkezőnek, hogy mely projektek menedzselésében vett részt.
  • Minimum 35 képzési óraszám projektmenedzsment témakörben. Ebbe beleszámít a felsőfokú intézményben (egyetem/főiskola) hallgatott projektmenedzsment tantárgy, workshop, tréning, oktatás vagy céges képzési program.

Mennyibe kerül a PMP® vizsga?

A fent olvasható feltételek teljesítésével részt vehet a vizsgán. A vizsga ára PMI tagoknak $ 405, egyébként $ 555.

Mennyire nehéz a vizsga?

Annak ellenére, hogy a PMI szervezete nem tesz közzé hivatalos számokat a vizsgázók pontszámairól, általánosságban elmondható, hogy a PMP® vizsga határozottan nehéz.

Különböző tanácsadó cégek tapasztalatai szerint a PMP vizsgán indulók 60%-a megbukik, amely amiatt lehet, hogy a CAPM® vizsgánál jóval speciálisabb tudást igényel. Sokan biztosak benne, hogy tudják, mit várhatnak a vizsgától, ám figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy ebben az esetben olyan komplex gyakorlati helyzetekben kell az egyetlen, legjobb megoldást választaniuk, ahol akár több helyes út is létezik.

Sikertelen vizsga esetén az ismétlővizsga szintén meglehetősen drága, ezért célzott PMP® vizsgafelkészítő képzés nélkül nem ajánlott megpróbálkozni a vizsgával, hiszen bár a pótvizsga ára kevesebb, mégis plusz költséget jelent, és könnyebb az sem lesz.

Összefoglaló táblázat:

A vizsga neve:PMP® vizsga
Akkreditáló intézmény:Project Management Institute - PMI
Szükséges végzettség:Középfokú végzettség, érettségi
Projektvezetési gyakorlat:Minimum 3 éves, illetve a vizsgát megelőző 8 évben legalább 4500 órányi.
Képzési óraszám*:legalább 35 óra
A vizsga díja:$ 555
A vizsga díja PMI tagok számára:$ 405
*Csak projektmenedzsment témakörű képzések esetén.

Hogyan segítünk mi?


PMP® vizsgafelkészítő képzés

Mit tartalmaz a képzés?

A PMI tudása a Project Management Book of Knowledge (PMBoK) című kiadványban található meg. A vizsgafelkészítő képzésünk is eszerint épül fel. Az eredményes felkészüléshez emellett komoly, nélkülözhetetlen segítségül szolgálnak trénereink, akik részletesen mutatják be a vizsga jellegét és felépítésének logikáját.

A gyakorlott projektvezetők számára kiemelten hasznos hogy megismerjék azt a saját, szokásos eljárásaiktól akár több ponton is eltérő követelményrendszert, mely nélkülözhetetlen a sikeres vizsgához.

A PMP® vizsgához nem elég, hogy pontosan ismernie kell az egyes tudásterületeket az egyes folyamatcsoportokon belül, mert ezen vizsga kérdései nem csupán a tárgyi tudását kérik számon, hanem annak alkalmazási képességét.

Ezért a képzés során valamennyi tudásterületet részletesen bemutatunk a folyamatcsoportokon belül, és feltárjuk az ezek között húzódó összefüggéseket is különböző komplex szituációkon keresztül.

Részletesen bemutatjuk az egyes inputokat és outputokat, melyek a különböző folyamatelemekhez tartoznak, továbbá azok a projektmenedzsment technikák melyeket a PMBoK tartalmaz.

A képzés során ezeknek összetett esetpéldákon keresztül mutatják be a trénerek a gyakorlat során történő helyes használatot és ezek funkcióját a projektekben.

A résztvevőinket nem csak a tudás átadásával hanem további hasznos tippekkel is segítjük a képzés során. Mutatunk példákat a PMP® vizsga típuskérdéseire, valamint mindegyik folyamatcsoportnál résztvevőink kitöltenek egy tíz kérdésből álló mintasort

Ezeknek a feldolgozása közben illetve a tréning alkalmak során is trénereink különös figyelmet szentelnek arra, hogy az egyes témakörök milyen jellegű kérdésben fordulhatnak elő a vizsgán. Továbbá résztvevőink PMP tagsággal rendelkező trénereinktől ismerhetik meg minden olyan információt, amely a vizsgára történő jelentkezést vagy magát a vizsgát érinti.

A képzési alkalmakat követően résztvevőink egy próbavizsgán vehetnek részt, amely teljes egészében a PMP® vizsga elvárásaira épül.

A kiértékelés nem csupán a próbán elért pontszám ismertetése lesz, hanem trénereink egy személyes konzultációs alkalom keretében minden résztvevőnek külön-külön elmagyarázzák, hogy hol, miért lett hibás válaszuk. Ez kiváló iránymutatást jelent a további készülésre.

A PMP® vizsga sajátossága, hogy akár több jó válasz is lehet egy-egy kérdésnél, de a vizsga sikeres teljesítéséhez azok közül a legjobbat kell kiválasztani.


A képzés trénere:

Kiss Norbert

CAPM, PMP

vezető tanácsadó, partnerMiért válasszon minket?

A Szinergia Kft. meghatározó szereplője a vállalati, szervezeti tanácsadás és a projektmenedzsment képzések területének. Több, mint húsz éves tapasztalattal rendelkezünk komplex szervezeti problémák megoldása vagy egyéni képzési csomag kapcsán.

Képzési résztvevőink értékelése alapján a Szinergia Kft. egyik legfőbb erénye, hogy képzéseinken nem csupán elméleti oktatást nyújtunk, hanem személyre szabott megoldásokkal is szolgálunk résztvevőink konkrét, valós problémáira vonatkozóan.

80

Résztvevőink 80%-a sikeres PMP® vizsgát tett.


20

Több, mint 20 éve a szakmában

19

19 engedélyezett képzési programunk van

17000

Több, mint 17000 képzési résztvevő

70%

Visszatérő ügyfeleink aránya


Tudjon meg többet idei vizsgafelkészítő képzéseinkről és legyen Ön is PMP!

  • Gyakorlatias, cél orientált, az előzetes elvárásoknak megfelelő képzés volt, az oktatók segítőkészsége kiemelkedő. A gyakorlati feladatok, tesztek kifejezetten hasznosak voltak.
  • Nagyon színvonalas a trénerek munkája, és az értelmező magyarázatokkal sokat segítettek az anyag megértésében. Kiemelték a vizsgában hasznosítható témákat, főbb pontokat amire figyelni kell.
  • Sok gyakorlati feladat volt, melyek lehetőséget adtak a komfortzónából való kimozdulásra. A tréner felkészült, közvetlen, és rugalmasan alkalmazkodott a csoport igényeihez.
  • Nem először vagyok Szinergiás PM tréningen, most is kiváló trénerektől tanulhattam, akárcsak korábban.
  • Jó hangulatú program volt, figyelmet felkeltő esetpéldákkal. Az előadó jól strukturált, gyakorlatias, csak így tovább.
  • Nagyon tetszett a program, jó példák, mély menedzseri ismeretekkel rendelkező tréner, aki minden kérdésünkre maradéktalanul tudott válaszolni. Köszönjük!

Gyakran ismételt kérdések:

Hogyan kell igazolni a szükséges projektvezetői óraszámot a vizsgához?

A PMI honlapján kell elektronikusan kitölteni egy űrlapot, amelyen a projekt alapvető leírásán túl a munkán eltöltött óraszámot is fel kell tüntetni. Egy kapcsolattartó személynek belső audit esetén igazolnia kell a fenti adatok helyességét.

Lejár-e a minősítés, kell-e újra vizsgázni?

3 év alatt kell „PDU” pontokat gyűjteni. A szükséges pontszám esetén a minősítés megújításra kerül, nem kell újra vizsgázni.

Mi az a PDU, illetve hogyan lehet gyűjteni?

Professional Development Unit. 1 PDU felel meg egy órányi tanulásnak. A PMP minősítés fenntartásához 60 PDU-t kell összegyűjteni a vizsgát követő három éven belül.

Hol tudok PDU-t gyűjteni?

PDU pontok gyűjtéséhez több különböző csatorna is létezik. Az egyik legelterjedtebb módszer aprojektmenedzsment képzéseken történő részvétel a PMI egyik minősített partnercégénél. A Szinergia Kft. az egyik első magyarországi partnere a PMI nemzetközi szervezetének.

Milyen gyakran frissül a tematika, mikor fog újra frissülni?

A PMI tudását összefoglaló PMBOK négy évente megújul. A következő, hatodik kiadás jövő nyáron lát majd napvilágot és majd ekkor kerül sor vizsgafelkészítő kurzusaink anyagainak frissítésére is.

//]]>