Folyamatmenedzsment és lean alapjai

A folyamatmenedzsment képzés célja

A folyamat elemzés és fejlesztés módszertanának és alap eszközeinek interaktív módon való bemutatása és alkalmazása, kitérve a fejlesztésekkel együtt járó változások kezelésének lehetséges módjaira.A tréning során arra keressük a választ a módszertani kérdéseken túl, hogy mit kell tenni az emberrel egy folyamat változáskor. Hogyan lehet rávenni őket, hogy ne csak betartsák a folyamatot, de hozzájáruljanak annak fejlesztéséhez is. Kizárólag módszertani tudással és stratégiai tervezéssel nem lehet tartós eredményeket elérni, mert az emberi tényező nem hagyható figyelmen kívül.

A hatékonyan működő folyamatok előnyei:
 • Minden szervezet folyamatokon keresztül valósítja meg az ügyfelei számára értéket jelentő szolgáltatásokat, termékeket. A jól felépített folyamatok jelentős időbeli és minőségbeli növekedést jelentenek az ad-hoc szerveződő tevékenységláncokkal szemben.
 • A cégek az optimalizált folyamatok eredményeképp hatékonyabb idő és erőforrás ráfordítással működhetnek, a keletkező plusz kapacitást fejlesztésekre és innovációra fordíthatják.
 • A hatékony folyamatokba automatizmusok épülnek, mérési pontok kerülnek be, így könnyítve a monitoringot és támogatva az adat és tény alapú döntéshozást, mely stratégiai jelentőséggel bír a cégek előmenetelét tekintve.
 • A folyamatszemlélet kialakítása egy szervezeten belül kulturális előnyöket is hozhat. A folytonos fejlesztés kultúrája honosodhat meg, továbbá az érintett kollégák szerep és hatáskör kialakítása és elhatárolása egyértelműbbé válik, mely jelentősen megkönnyíti a szereplők közötti együttműködést.

Kiknek ajánljuk?

A folyamatmenedzsment képzést ajánljuk:
 • Adott funkcionális terület képviselőinek, akik fejleszteni szeretnék saját csapatukat
 • Középvezetői csapatnak, akik a vállalat folyamatait egységben kívánják fejleszteni
 • Projektmenedzsereknek
 • Folyamatfejlesztési csapattagoknak

Folyamatmenedzsment képzés előfeltételei

A program előképzettséget igényel, amely az alapvető folyamatmenedzsment fogalmak és értelmezések ismeretét takarja.

Mennyi ideig tart a képzés?

A tréning időtartama összesen 16 óra: 2 teljes nap oktatási alkalomból áll 9-17 között. 

Kihelyezett céges képzési forma esetén a program alkalmai előzetes egyeztetés alapján kerülnek meghatározásra.

Folyamatmenedzsment képzés időpontja

A képzések időpontját hónapokkal előre közzétesszük honlapunkon, hogy mindenki számára tervezhető legyen. Amennyiben igény mutatkozik rá, Folyamatmenedzsment képzéseink számát bővítjük. Cégek számára külön, előre leegyeztetett időpontban és feltételekkel is biztosítani tudjuk folyamatmenedzsment képzéseinket.


KÉPZÉS RÉSZLETEI

A képzés időpontjai:
2022. június 15-16.
2022. október 11-12.
2022. december 15-16.

Részvételi díj:
150.000 Ft + ÁFA
Kedvezményes díj:
135.000 Ft + ÁFA
A képzés díja a tréninget követően kerül kiszámlázásra, előre fizetés nem szükséges.

Képzés formája:
Képzéseink jelenleg online és jelenléti formában érhetőek el. A képzésre történő jelentkezés után küldjük el az ezzel kapcsolatos részleteket.

KEDVEZMÉNYES ÁR

10% kedvezmény biztosítunk az alábbi esetekben:
 • 2 hónappal a képzés kezdete előtti jelentkezés
 • Egy éven belül 4 képzésen vesz részt
 • PMI Budapest Magyar Tagozat Tagság
 • Egy cégtől minimum 3 fő jelentkezik a képzésre

Folyamatmenedzsment képzés fő témakörei

A Szinergia által indított folyamatmenedzsment képzések előre megtervezett és felépített, 4 témakörből tevődnek össze. A modulok felépítése biztosítja a képzésen résztvevők számára, hogy az alapoktól, gyakorlatias példák bemutatásával és szemléltetésével eljussanak arra a szintre, hogy képesek legyenek a saját területükön akár már másnap a gyakorlatba átültetni a hallottakat és tanultakat. A témák egymásra épülnek, így a képzési anyag könnyen követhető és érthető mindenki számára. 

Module 1 - Folyamatmenedzsment alapjai

Module 2 - Változáskezelés

Module 3 - Folyamatfejlesztés alapjai

Module 4 - Lean szemléletű fejlesztések

A képzés trénere:

Somogyi Balázs
vezető tanácsadó, tréner
somogyi.balazs@szinergia.hu

Referenciák

Céges képzési forma

Céges képzéseinket akkor ajánljuk, ha fontos szempont, hogy a cégből érkező csoportok egységes tudást szerezzenek. Ezt a képzési formát cégenként minimum 6 jelentkező esetén ajánljuk. Ebben az esetben a céges képzés időpontja és a végleges ár közös megegyezés alapján alakul majd ki.

Amennyiben a céges képzési formát választja, úgy a csapattagok riportjai alapján csoporttérkép is készül, amely feltárja, mely viselkedési stílusok jellemzőek a csapaton belül, melyik kolléga milyen pozícióban tud a leghatékonyabban működni, és egy esetleges bővülés kapcsán milyen viselkedési stílusú kollégát érdemes választani a csapatba.

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg az elérhetőségét és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot vagy jelentkezzen még ma!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: