Fejlődésre inspirálunk!
Fejlődésre inspirálunk!

Projektvezető leszek!

Alapozza meg projektvezetői karrierét


A projektmenedzsment egy szerszámosláda a komplex problémák megoldásához. Ezeknek a szerszámoknak mind az összegyűjtése, mind a használatuk elsajátítása hosszú időbe telik. Ezt az időszakot rövidíti le fejlesztési programunk: bemutatjuk a szerszámokat, és ki is próbáljuk azokat.

Időpont és ütemezés

A kezdés időpontja 2022. március 24., ezt követően 16 hetes programsorozat következik, ahol elméleti és gyakorlati alkalmak váltják egymást. Az egyes alkalmak minden héten 3 órásak, délután 16.00 - 19.00-ig tartanak.

Elmélet és gyakorlat

Az elméleti alkalmak a teljes csoport részvételével történnek trénereink vezetésével. A csoportmunkák 2-4 fős, önálló csoportokban zajlanak az elméleti alkalmakon kiadott instrukciók szerint.

A fejlesztési program díja

350.000 Ft + ÁFA / fő, amit a program előtt teljes összegben, vagy két részletben fizethetnek be hallgatóink a program elején és végén fele-fele arányban.

Kiknek ajánljuk?


Azok számára javasoljuk fejlesztési programunkat, akik tudatosan szeretnék a projektmenedzsment modern eszköztárát használni, ezzel saját gyakorlatukat fejlesztve és a környezetet is, amiben dolgoznak. A játékszabályok, taktikák (módszertan) ismerete nem csupán a csapatkapitányoknak (projektvezető) fontos, hanem a csapat minden tagjának (projekttag) nélkülözhetetlen, így programunkat egyaránt ajánljuk praktizáló projektvezetőknek és projektekben résztvevő tagoknak is.

Kezdő projektvezetőknek

Kezdő projektvezetőknek, akik az eszközök egy részét már ismerik, de gyakorlati használatukban kérnek segítséget 

Projektekben résztvevőknek

Projektekben résztvevőknek, akik szeretnék jobban megérteni az összefüggéseket, a normál munkavégzés (business as usual) és a projektmunka különbségeit 

Pályaváltóknak

Pályaváltóknak, akik meg kívánják ismerni ezt a szakmát, szívesen elindulnának ebbe az irányba. 

A program felépítése


Az elméleti órák alkalmával aktív projektvezetőként is tevékenykedő oktatóink vezetik be a hallgatókat a projektmenedzsment rejtelmeibe. A gyakorlati blokkok során az előre kialakított csoportok párhuzamosan dolgozzák fel az elméleti órákon elhangzottakat, oktatók nélkül. Ezen alkalmakon az oktatók által előre felkészített egyik csapattag koordinátorként segíti majd a téma gyakorlati feldolgozását.

 • 16 hét, 8 modul
 • 3 órás interaktív webináriumi és csoportmunka alkalmak váltják egymást
 • Az elméleti alkalmak a teljes csoport részvételével történnek
 • A csoportmunkák 2-4 fős, önálló csoportokban zajlanak az elméleti alkalmakon kiadott instrukciók szerint.
 • Összóraszám: 48 óra.

A program tematikája

1. modul


Egy sikerre ítélt projekt receptje gyorsított felvételen


Bakos Sándor , PMP


OTP Bank, Magyar Telekom, DSV Hungária, Lightware Visual Engineering

1. modul


A cikkeket is úgy olvassuk, hogy azok elején félkövérrel kiemelik számunkra a lényeget, s ezzel a későbbieket is jobban értjük. Így teszünk ebben a Programban mi is. A projektmenedzsment rejtelmeibe részletesen elmélyülünk a későbbiekben, ugyanakkor a teljes képet, helikopter nézetből már az elején megmutatnánk: ahogyan a projekt indításától eljutunk a sikeres zárásig.


2. modul


A nagy módszertan választó – milyen megközelítést válasszak a projektemhez?


Kiss Norbert, PMP, PMI-ACP, vice president of PMI Hungary


MOL, SAG, Nespresso, OTP Bank, Budapest Airport

2. modul


A jelen projektvezetőjének legfőbb feladata hogy üzleti értéket maximalizáljon. Ahhoz hogy ez sikeres legyen több leírt módszer is létezik, amiket megérteni könnyű, a gyakorlatban a megfelelő eszközöket választani annál nehezebb. Agilis, vízesés, iteratív, hibrid? Konkrét példákon keresztül nézzük meg mikor, mi a célravezető.


3. modul


Tradicionális projektek előkészítése – a sikeresség jó gyakorlata


Eperjesi Tibor, vezető tanácsadó


UNIQA, BOSCH, Nexon, HungaroControl, Dreher

3. modul


Egy új projekt indítása előtt érdemes átgondolni, hogy melyik módszertani megközelítést fogjuk alkalmazni. Lényeges üzenetünk, hogy a jó, minőségi előkészítés alapvetően meghatározza a projektmenedzsment sikerességét. A modulban sok példán keresztül áttekintjük az előkészítéssel, tervezéssel kapcsolatos főbb elveket és jó gyakorlatokat.


4. modul


Scrum és KanBan a gyakorlatban – az agilis módszertanok világa


Kiss Norbert, PMP, PMI-ACP, vice president of PMI Hungary


MOL, SAG, Nespresso, OTP Bank, Budapest Airport

4. modul


A módszertant megismerni egyszerű, a gyakorlatban alkalmazni annál nehezebb. Ebben a modulban azt tanuljuk meg mi az, ami a valódi sikert hozza meg ha a fenti módszereket alkalmazzuk. Hogyan lehet ezeket hatékonyan és hogyan lehet rosszul működtetni, mik a feltételek, amik nélkül tilos ilyen eszközöket bevezetni.


5. modul


Csoportból csapat – hogyan tedd több vállra a projektvezetés terhét


Császár Helga, partner / Baranyai Melinda, tanácsadó, tréner


Magyar Telekom, A-Híd, KIPP, BI-KA

5. modul


A jó projektvezető nem magányos harcos, hanem egy csapat áll mellette. Az viszont, hogy ez a csapat hogyan funkcionál, az a projektmenedzser vezetői eszköztárán és attitűdjén múlik. Ezek alapján a modul fő témái: projekttagok szerepeinek és felelősségének tisztázása, projektcsapat belső szabályai, konfliktusok kezelése és kommunikációja a csapaton belül.


6. modul


A projekt sikere végső soron az embereken múlik – Stakeholder menedzsment a gyakorlatban


Havrancsik István, partner


Semmelweis Egyetem, Hi-Lex, Profigram, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, Barabás Cégcsoport

6. modul


Kik a rejtett stakeholderek és hogyan vonjuk be őket? Hogyan kezeljük a projekt ellenállóit? Mit kommunikáljunk  az érintetteknek és mit ne a projekt egyes fázisaiban? A stakeholder is ember. Az érzelmek kezelése a siker érdekében. Ki kit vezet, ki kit követ? Tapasztalatok viharban.


7. modul


Adatvezérelt projektmenedzsment – digitális megoldások használata a projektvezetésben


Almássy Csongor, PBA


Magyar Telekom, Luminochem, SDA Informatika, Barabás, MFB

7. modul


Projektvezetőként egyre komplexebb projektekkel állunk szemben, így nagyobb mennyiségű információ alapján kell meghoznunk fontos döntéseket. A projektmenedzsment eszközök segítik ezen információk feldolgozhatóságát, a modul a rendelkezésünkre álló hasznos szoftverek széles tárházát mutatja be az MS Exceltől az MS Project-en át egészen a Jira-ig.


8. modul


A SZINERGIA lényege: az eredmény nagyobb, mint a részek egyszerű összege


Bakos Sándor, PMP


OTP Bank, Magyar Telekom, DSV Hungária, Lightware Visual Engineering

8. modul


A szerkezet keretes, ahogy a projektek is. Ezen a ponton már megvannak az építőelemek, már csak össze kell raknunk azokat, egyben látnunk az összefüggéseket. A záró modul célja, hogy integrálja az egyes modulok tartalmait és lehetőséget biztosítson interaktív módon a felmerült kérdések megválaszolására. 


Oktatók

Bakos Sándor

partner, PMP

A Szinergia partnereként, vezetőjeként elsősorban a projektmenedzsment területtel foglalkozom. Trénerként az utóbbi 10 évben ezen a területen több mint 1000 főt képeztem, PMI Authorized Training Partner Instructorként PMP és CAPM vizsgafelkészítő képzésekkel támogatom a minősítést megszerezni kívánókat. Tanácsadóként az ügyfeleket "on the job" is támogatom, konkrét projekteken keresztül.

Kiss Norbert

ügyvezető, partner, PMP, PMI-ACP

A Szinergia partnereként, ügyvezetőjeként 10+ éve komplex projekteket, programokat vezetek közép- és nagyvállalati környezetben. A Projekt Management Institute (PMI) Hungarian Chapter alelnökeként azért dolgozom, hogy hatékonyabbá váljon a komplex feladatok megoldása.  15+ év oktatási tapasztalat során az elmúlt 8 évben a PMI Authorized Training Partner Instructoraként PMI PMP és PMI-ACP vizsgafelkészítő tréningek tartására fókuszálok.

Eperjesi Tibor

partner

A Szinergia partnereként, vezető tanácsadójaként, trénereként segítem vállalatok, szervezetek hatékonyabb működését, elsősorban a projekt-, program- és portfóliómenedzsment területek, fejlesztések támogatásával.

A tanácsadói munka mellett trénerként az elmúlt 28 év során nagyszámú projektmenedzsment módszertani és készségfejlesztő tréninget tartottam, a képzések mellett éles projektek coacholását is szívesen vállalom.

Császár Helga

partner

A Szinergia partnereként, vezetőjeként és tanácsadóként vezetők és csapatok támogatásával foglalkozom, elsősorban komplex szervezeti változások és projektek kapcsán. Szakterületem, hogy a változás kapcsán keletkező ellenállás átfordítását segítsem és a kritikus pillanatokban a kulcsszereplőket támogassam. Trénerként eszköztárat adok nekik ehhez, coachként pedig az egyéneket és csapatokat tudom segíteni saját szerepük értelmezésében.   

Baranyai Melinda - Projektvezető leszek

Baranyai Melinda

tanácsadó, tréner

A Szinergia trénereként, tanácsadójaként egyének és szervezetek fejlődését támogatom, mind módszertani, mind emberi oldalról. Trénerként az elmúlt évek során egyaránt fókuszba helyeztem a résztvevők projektmenedzsment módszertani kompetenciájának bővítését, valamint a projektvezetői készségeik fejlesztését. Pszichológusként és minősített DISC tanácsadóként úgy gondolom, hogy egy projekt sikere nagyban múlik azon, hogy milyen egy csapat együttműködése, amihez elengedhetetlen egy felkészült vezető.

Almássy Csongor

tanácsadó, tréner, PBA

A Szinergia tanácsadójaként, trénereként nem meglepő, hogy projektmenedzsmenttel foglalkozom, ezen belül is az informatikai projektek körül mozgolódom. Egyedi szoftverfejlesztésektől kezdve a kisebb-nagyobb rendszerbevezetési projektekben vettem részt. A projektvezetés mellett a szakterületem az üzleti elemzés. Hiszem, hogy a projektek sikeressége rendkívül nagyban múlik az üzleti igények és követelmények feltárásában és ezek megfelelő kezelésében, ezt a látásmódot nagyban igyekszem átadni a Szinergia ilyen típusú képzésein.

Havrancsik István

ügyvezető, partner

Az elmúlt három évtizedben számos hazai és nemzetközi cégben vezettem a projektalapú működésre való átállás folyamatát. Munkám során a szervezetek támogatását tanácsadóként és belső tagként is támogattam, vezethettem pályázati konzorciumot egyetem és piaci vállalkozások közreműködésével, alapítottam startupot és bioenergiával foglalkozó vállalatot, vezettem gyógyszerkutató céget. A vállalati szférában szerzett tapasztalataimat egyetemi hallgatók konzulenseként, államvizsga elnökként a jövő generáció támogatásába állítom. 

A fejlesztési program ára


350.000 Ft + ÁFA/fő, két részletben fizetve. Az első részlet a képzés előtt legkésőbb 5 nappal, a második részlet pedig a képzés befejezésekor fizetendő.


Kedvezményes ár (csak 1, a jelentkező számára legkedvezőbb kedvezmény vehető igénybe):

 • A képzés elején a teljes összeg befizetése esetén 20% kedvezmény 
 • Magánszemélyek számára elengedjük az ÁFA-t

A díj tartalmazza

 • 8*3 óra elméleti és 8*3 óra gyarkolati alkalom 
 • A gyakorlati alkalmakon megoldott feladatokra való visszajelzés és mintamegoldás
 • Résztvevőnként 2 alkalom egyéni coaching, amely bármely tananyag rész bővebb kifejtésére ill. gyakorlati alkalmazással összefüggő kérdésekre felhasználható 
 • Programzáró egyéni értékelés és coaching 
 • Szinergia Kft. által kiállított tanúsítvány 
 • Előfeltétel igazolása az amerikai PMI (Project Management Institute) nemzetközi minősítéseihez (CAPM, PMP, ACP, PBA)  
 • Professional Development Unit (PDU) igazolása már PMI minősítéssel rendelkezők számára 

Miért válassz minket?

Projektmenedzsment a legnagyobb erősségünk - Szinergia

A Szinergia Kft. specialitása a projektmenedzsment. Ez számunkra nem egy a sok közül, hanem az, amiben a legjobbak vagyunk. 

Aktív projektvezetők - Szinergia

Trénereink aktív projektvezetők, nagy horderejű projekteket, programokat, portfóliót vezetnek változatos szektorokban középvállalati mérettől multinacionális vállalatokig, állami és for-profit szektorban egyaránt. 

Első PMI partner - Szinergia

Az amerikai Project Management Institute (PMI) első hazai partnerei vagyunk, mi hoztuk be elsőként Magyarországra. Kiss Norbert partnerünk a PMI Magyarország alelnöke immáron 8. éve. Havrancsik István a PMI Tanácsadó Testületének tagja. 

Látásmód - Szinergia

Hiszünk a tradicionális és agilis megközelítésekben, azok helyzettől függő alkalmazásában és vegyítésében, s ezekben jelentős és aktuális gyakorlati tapasztalatunk van. 

Tréneri képzettség - Szinergia

Tréneri képzettségünk, tapasztalatunk  is van, a pedagógiai érzék, csoportdinamika ismeret elengedhetetlen ahhoz, hogy az értékes tudást át is tudjuk adni.

Akik a Szinergiát választották

Jelentkezés

Résztvevő adatai

[https://www.szinergia.hu/adatkezelesi-tajekoztato/]
Cégadatok, céges jelentkezés esetén

ELÉRHETŐSÉGEINK

Szinergia Projekt-, Működés- és Változásmenedzsment Kft.

1022 Budapest, Bimbó út 5.


Tel./Fax: +36 1 325 5762