A szerencsés emberek elmondhatják magukról, hogy olyan szakmában dolgoznak, amit szívesen csinálnak, de még ekkor is rengeteg stressz érhet minket: konfliktusok adódhatnak a munkatársakkal, a főnökünkkel, kénytelenek vagyunk gyakran túlórázni és ezen a helyzeten csak tovább ronthat az, ha a mindennapos szakmai feladataink mellett még egy vagy több projektben is aktívan részt kell vennünk . Ezt a frusztrációt a legtöbb ember hajlamos a családján és barátain levezetni, így ez a munkahelyi stressz negatívan hathat akár az egész életére.

A helyzet ilyenkor azért sem könnyű, mert főleg a kisebb cégeknél jellemző, hogy az ember szakmailag bármit meg tud beszélni a többiekkel, ám a projektmunkák kapcsán nem tud kihez fordulni módszertani segítségért, miközben a felelősség és az elvárások egyre csak nőnek. Így ahelyett, hogy a projektek segítenék a munkát, gyakran csak olyan szükséges rosszként jelennek meg egy szakember életében, melyek látszólag csak pazarolják az időnket és állandó kínlódás forrásai.

Pedig a projektmunka rendkívül hatékony módja a vállalati és ami még fontosabb, a személyes céljai elérésében és a módszertani alapok ismeretével nagyon könnyen megszüntethető a vele járó stressz.

Képzelje el, milyen lenne, ha a projektmunka fejfájás helyett előrelépési lehetőséget jelentene!

Hogyan szüntethető meg a projektek okozta frusztráció?

Hogyan szüntethető meg a projektek okozta frusztráció?

Projekttagként az egyik legnagyobb nehézséget egyértelműen a projekt-, illetve a funkcionális vezető elvárásainak összehangolása jelenti, hiszen a két munka elvégzése alapvetően más megközelítést kíván meg.

Projektvezetőként sem egyszerűbb a helyzet, hiszen a vezetői teendők ellátásban pusztán a szakmai tapasztalat meglehetősen keveset fog segíteni.

Így a hatékony működéshez először is meg kell értenie, hogy hogyan helyezkednek el az Önt érintő projektek szakmai munkaköréhez képest, pontosan mi az Ön szerepe az egyes projektekben és mik azok a dolgok, amiket Öntől jogosan vagy jogtalanul várnak el.

Ezen felül a projektmenedzsment számtalan olyan eszközt kínál, mely azt a célt szolgála, hogy Ön képes legyen:

  • megérteni, melyik projektnek mi és mi nem a célja
  • projekteket ésszerűen megtervezni
  • a projektet konkrét, jól mérhető feladatokra bontani
  • kezelni az esetlegesen felmerülő kockázatokat
  • munkatársaival megfelelően kommunikálni, munkájukat nyomon követni

Vagyis összességében elmondható, hogy az a személy, aki tisztában van a projektmenedzsment alapvető eszközeivel, hatékonyabban fog dolgozni, jobban fogja kezelni munkatársait és az esetleges kockázatokat, illetve kevesebb stressz fogja érni.

Hogyan segít a Szinergia?

A sikeres projektmenedzsment módszertani alapjai

70 év alatt felhalmozott projektmenedzsment tudást sűrítünk bele 3 képzési napba.

Miről szól a képzés?

Alapfogalmak, közös nevező

Projekt érintettek, elvárások kezelése

Célok megha​tározása

Feladatok lebontása

Kockázatok kezelése

Ki tartja a képzést?

Kiss Fruzsina

CAPM

tréner, tanácsadó


Miért válasszon minket?

A Szinergia Kft. több mint 25 éve foglalkozik vállalati, szervezeti tanácsadással és projektmenedzsment képzések vezetésével, így nagy tapasztalattal rendelkezünk bármilyen kaliberű szervezeti probléma megoldása vagy képzési igény kapcsán.

Korábbi ügyfeleink visszajelzése alapján cégünk egyik nagy erőssége, hogy a képzések során a résztvevők nem pusztán elméleti oktatást kapnak, hanem a kurzusok folyamán aktuális problémájukat, konkrét élethelyzetüket is megbeszélhetik a trénerekkel, így kézzel fogható tanácsokat kapnak konkrét, valós szituációk megoldására is.

91%

Képzési résztvevőink elégedettsége: 91%

25+

Több, mint 25 éve a szakmában

24

24 engedélyezett képzési programmal rendelkezünk

18000

Több mint 18000 ember vett részt képzéseinken

70%

Ügyfeleink 70%-a visszatér hozzánk

Jelentkezzen az alábbi űrlapon képzésünkre és szüntesse meg a projektmunka okozta frusztrációt!

Gyakran ismételt kérdések:

Kinek ajánljuk a képzést?

Milyen előképzettséget igényel a képzés?

A képzés elvégzése után milyen igazolás szerezhető?

Szeretnék PMP vagy CAPM minősítést szerezni. Ez a képzés segít a vizsgára való készülésben?

Cégünknél több killégát is érdekel a képzés. Van lehetőség egyedi ajánlatra illetve testreszabott képzésre?