Kihívások egy kezdő projektvezető számára

Kezdő projektvezetőként bizonyára gyakran szembesül olyan visszatérő nehézségekkel, melyek megkeserítik életét. Nem könnyű dolog úgy ellátni saját szakmai munkáját, hogy közben a projektjeiben dolgozó munkatársakat folyamatosan irányítania, a köztük és más érintettek közt létrejövő konfliktusokat és érdekellentéteket kezelnie kell, miközben folyamatos nyomás nehezedik Önre az egyre szorító határidők, a szűk költségkeret és az újabb vezetői elvárások miatt.

És ha mindezzel sikeresen megbirkózott, még mindig nincs rá garancia, hogy az egész projekt elérte célját és a megbízó átveszi a produktumot. Sajnos az a tapasztalat, hogy hazánkban átlagosan 10-ből 7 projekt sikertelenül zárul, tehát vagy kicsúszik az előírt keretekből vagy csak egyszerűen nem kerül átadásra.

Ha az Ön projektjei rendszeresen beleesnek ebbe a 7-be, mit gondol, kit fog hibáztatni a felettese?

Bár a projektvezetésben sokat segítenek a megérzések és az évek során szerzett tapasztalat, de rengeteg olyan bevált gyakorlat létezik, mely konkrét, azonnali megoldást kínál az ilyen nehéz helyzetek kezelésére, és pontosan ez a módszertani tudás jelenti a különbséget a 30% sikeres és 70% sikertelen projekt közt.

A sikeres projektvezetők bevált gyakorlatokat követnek, nem megérzéseket.

Hogyan válhat sikeres projektvezetővé?

Hogyan válhat sikeres projektvezetővé?

A sikeres projektvezetők legfőbb közös jellemzője, hogy pragmatikusak és szisztematikusan megtervezik lépéseiket. Egy jó projektvezetőnek nem elképzelése, hanem jól működő terve van arra vonatkozóan, hogy pontosan kinek mikor mit kell csinálnia, tisztában van azzal, hogy melyik tag hogyan halad a munkájával, hogy áll összességében a projekt és melyek azok a kritikus feladatok vagy tényezők, melyekre kiemelt figyelmet kell szentelnie.

Ezen felül egy ilyen projektvezető pontosan tisztában van projektjei fókuszával és határaival, így azt is tudja, milyen feladatokért és eredményekért felel, illetve mik azok a felülről érkező elvárások, melyek irreálisak és amelyeket nem szabad magára vállalnia.

Furcsának tűnhet, de egy projekt során a legtöbb kockázat pár egyszerű technikával meglehetősen könnyen előre jelezhető, így az azokra való tudatos felkészülés lényegében nullára csökkenti a projekt bukásának esélyét.

Hogyan segít a Szinergia?

Projektmenedzsment Projektvezetőknek Képzés

Agilis Projektmenedzsment Képzés

Kik tartják a képzéseket?

Bakos Sándor

CAPM, PMP

vezető tanácsadó, partner


Gajer Péter

vezető tréner


Eperjesi Tibor

vezető tanácsadó, partner


Miért a Szinergia?

Szinergia Kft. több mint 27 éve foglalkozik vállalati, szervezeti tanácsadással és projektmenedzsment képzések vezetésével, így nagy tapasztalattal rendelkezünk bármilyen kaliberű szervezeti probléma megoldása vagy képzési igény kapcsán.

Korábbi ügyfeleink visszajelzése alapján cégünk egyik nagy erőssége, hogy a képzések során a résztvevők nem pusztán elméleti oktatást kapnak, hanem a kurzusok folyamán aktuális problémájukat, konkrét élethelyzetüket is megbeszélhetik a trénerekkel, így kézzel fogható tanácsokat kapnak konkrét, valós szituációk megoldására is.

91%

Képzési résztvevőink elégedettsége: 91%

27+

Több, mint 27 éve a szakmában

24

24 engedélyezett képzési programmal rendelkezünk

18000

Több mint 18000 ember vett részt képzéseinken

70%

Ügyfeleink 70%-a visszatér hozzánk

Jelentkezzen képzésünkre és váljon sikeres projektvezetővé!

Gyakran ismételt kérdések:

Kinek ajánljuk a képzéseket?

A képzések elvégzése után milyen igazolás szerezhető?

Minden fajta projekt esetén alkalmazhatóak az agilis módszerek?

Mi a projektvezető szerepe az agilis projektekben?

Igaz az, hogy az agilis módszerek csak kis csapatokra alkalmazhatók?

Milyen előképzettséget igényel Projektmenedzsment projektvezetőknek képzés?

Szeretnék PMP vagy CAPM minősítést szerezni. A projektmenedzsment projektvezetőknek képzés segít a vizsgára való felkészülésben?

Cégünknél több kollégát is érdekel a tréning. Van lehetőség egyedi ajánlatra illetve testreszabott képzésre?