Szinte minden cégnél gyakori jelenség, hogy évről-évre rengeteg új projekt indul, ám ezek jelentős része túl későn, túl drágán vagy egyáltalán nem fejeződik be. Teljesen mindegy, hogy azért, mert időközben a projekt aktualitását vesztette, megváltozott a fókusza, esetleg azért, mert a szervezet céljai módosultak, a fenti példákban egy közös pont van: a pazarlás.

Minden olyan tevékenység, projekt, amely nem a fontos stratégiai célokat szolgálja vagy nem a megfelelő időben, a megfelelő módon kerül kivitelezésre, értékes erőforrásokat pazarol.

A pazarlás pedig hátráltatja Önt személyes és szervezeti céljainak elérésében, így meg kell szüntetni azt!

Hogyan szüntesse meg a pazarlást és érje el hamarabb céljait?

Hogyan szüntesse meg a pazarlást és érje el hamarabb céljait?

Bizonyára hallott már a Pareto-elvről, mely bebizonyította, hogy a világon szinte mindenre igaz az alábbi állítás: a tevékenységek 20%-a felel az eredmények 80%-áért. Természetesen ez az arány nincs ennyire kőbe vésve és teljesen mindegy, hogy az Ön cégénél ez éppen 80%-20% vagy 90%-10%.

A fontos tanulság az, hogy bizonyos projekteknek, erőforrásoknak a többinél jóval nagyobb szerepe van céljai elérésében, így ha képes ezekre fókuszálni, elképesztő eredményeket érhet el!

Az egyedüli gond az, hogy nincs a projektek fontosságára vonatkozó univerzális szabály, így Önmagának kell rájönnie arra, hogy a saját cégén belül, a saját helyzetében, a saját céljai megvalósítása szempontjából mik lehetnek ezek a kritikus sikertényezők. Ehhez át kell látnia a teljes projektportfólióját és tudnia kell döntéseket hoznia olyan esetekben, amikor a limitált erőforrásait többféleképpen is fel tudja használni. Ez csak akkor sikerülhet, ha képes megfelelően átlátni az összes Ön alá tartozó projektet és rendelkezik a jó döntések meghozatalához szükséges információkkal, mely jellemzően nem valósul meg.

Hogyan segít a Szinergia?

Programmenedzsment Képzés

Portfólió-menedzsment Képzés

Ki tartja a képzéseket?

Eperjesi Tibor

vezető tanácsadó, partner


Miért a Szinergia?

A Szinergia Kft. több mint 28 éve foglalkozik vállalati, szervezeti tanácsadással és projektmenedzsment képzések vezetésével, így nagy tapasztalattal rendelkezünk bármilyen kaliberű szervezeti probléma megoldása vagy képzési igény kapcsán.

Korábbi ügyfeleink visszajelzése alapján cégünk egyik nagy erőssége, hogy a képzések során a résztvevők nem pusztán elméleti oktatást kapnak, hanem a kurzusok folyamán aktuális problémájukat, konkrét élethelyzetüket is megbeszélhetik a trénerekkel, így kézzel fogható tanácsokat kapnak konkrét, valós szituációk megoldására is.

91%

Képzési résztvevőink elégedettsége: 91%

28+

Több, mint 28 éve a szakmában

24

24 engedélyezett képzési programmal rendelkezünk

20000

Több mint 20000 ember vett részt képzéseinken

70%

Ügyfeleink 70%-a visszatér hozzánk

Jelentkezzen képzésünkre és váljon sikeres projektvezetővé!

Gyakran ismételt kérdések:

Kinek ajánljuk a képzéseket?

A képzések elvégzése után milyen igazolás szerezhető?

Milyen előképzettséget igényelnek a képzések?

Ha elvégzem valamelyik képzést, kapok minősítést?

Ha projektmenedzsment ismerettel rendelkezem már, akkor is ad számomra újat a Programmenedzsment képzés?

A cégünknél jelenleg még nem működik projekt portfolió-menedzsment. A rendszer kialakításához is kaphatok hasznos tippeket, szempontokat a Portfolió-menedzsment képzés során?

A tréner rendelkezik gyakorlati tapasztalattal portfolió-menedzsment területen?