Ismerje meg, hogy kifejezetten Önnek miben segíthet a projektmenedzsment coaching!

Mire nyújt megoldást a projektmenedzsment coaching?

Mire nyújt megoldást a projektmenedzsment coaching?

Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy azok közül a projektek közül, amelyeket látott, vagy amelyekben aktívan részt vállalt, nem mindegyik ért el maradéktalan sikert a határidő, a költségvetés, a projekt terjedelme vagy az eredetileg kitűzött cél megvalósításának fényében. Nincs ezzel egyedül.

A Project Management Institute nemzetközi szervezete évről évre publikál egy rendkívül informatív és alapos tanulmányt (Pulse of the Profession), amelyben nemzetközi statisztikák és kutatások mentén elemzi a projektmenedzsment, mint tudomány fejlődését és alakulását. Az alábbi ábra - amelyet a legfrissebb, 2017-es kiadásból kölcsönöztük - hűen mutatja be a projektek átlagos, százalékos megoszlását különböző szempontok szerint.

Forrás: http://www.pmi.org/-/media/pmi/documents/public/pdf/learning/thought-leadership/pulse/pulse-of-the-profession-2017.pdf

Ha a fenti problémák valamelyikének előjelei felmerülnek egy adott, futó projektnél, akkor a megfelelő szakértelem és tapasztalat segítségével elkerülhetőek az akadályok és elérhetővé válik a projekt sikere és egyben kitűzött célja.


Ebben segít a projektmenedzsment coaching.

A projektmenedzsment coaching különböző fajtái

Mint általában, a projektmenedzsment coaching területén is a teljesítmény növelése a cél. A kérdés csupán az, hogy melyik terület teljesítményét akarjuk fokozni. A szakma ebben a tekintetben nem egységes. Ez azt jelenti, hogy néhányan a projektet magát tekintik a coaching tárgyának, mások a projektszervezetet vagy a projektmenedzsment irodát, és megint mások a projektmenedzsert szakmai, illetve úgynevezett „soft skill” szempontból.

Ezek közül mindnek megvan a létjogosultsága, azonban a fókusza eltérő lehet mindezeknek, éppen ezért érdemes külön-külön foglalkozni velük.

Az Ön szervezeténél mit/kit szeretnének fejleszteni?

A projektet

A projektvezetőt

Az egész csapatot

Ez egy képzés vagy inkább tanácsadás?

Ez egy képzés vagy inkább tanácsadás?

Az embernek nem mindig látszódik éles határvonal a coaching, a képzés és a tanácsadás között. Ha Ön is ebben a cipőben jár, szeretnénk most megmutatni, hogy mi hogyan értelmezzük ezeket a kifejezéseket és milyen kapcsolat áll fent szerintünk a három fenti fogalom között.

A képzések legnagyobb előnye szerintünk az, hogy megalapozott és hiteles elméleti tudást adunk át résztvevőinknek, amit ezt követően interaktív gyakorlati példákon keresztül mélyítünk el. Bár saját képzéseinken mindig igyekszünk kiemelt figyelmet fordítani résztvevőink egyéni jellegű kérdéseire és problémáira, erre egy 12-15 fős nyílt képzés keretei között viszonylag kevés idő áll rendelkezésre.

Egy tanácsadási munka során ezzel ellentétben teljes mértékben az ügyfél egyéni vállalati problémái és kihívásai állnak középpontban, és vezető tanácsadóink a probléma minél hamarabbi és minél hatékonyabb megoldására fókuszálnak.

Ha a képzés és a tanácsadás legfőbb előnyeit egyesítjük, akkor kapunk egy olyan szinergikus megoldást, amely az Ön saját vállalati problémáira nyújt azonnali és hatékony megoldást úgy, hogy a folyamatban Ön is aktívan szerepet vállal, így az elért eredmény hosszú távon is fenntarthatóvá válik és nem csupán egy gyors, tüneti kezelésről van szó. Ezt nevezzük coachingnak.

Hogy néz ki pontosan a folyamat?

1. Megkeresés

Ön megkeres bennünket a lenti űrlapon keresztül, egy jelenleg futó projekt útjában álló probléma vagy nehézség kapcsán.

2. Kapcsolatfelvétel

Kollégánk 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot a személyes igények pontosításáért.

3. Ajánlatadás

Vezető tanácsadóink szakmai közreműködésével elkészítünk egy testre szabott ajánlatot, és ezt elküldjük Önnek.

Több mint 100 kritikus helyzetben lévő projektet vittünk sikerre.

Keressen meg minket és legyen az Önöké a következő!