Projekt Business Analyst – igények és követelmények menedzsmentje

képzés célja

Tudta, hogy a projekteknek majdnem a fele nem éri el az eredetileg kitűzött üzleti célokat? Ez a sikertelenség pedig leggyakrabban a nem megfelelően kezelt igényekből és a helytelenül végigvezetett változásmenedzsmentből fakad. Ismerje meg azokat a módszereket, melyek segítségével már az előkészületektől kezdve hatékonyan és tudatosan vezethetőek a projektek. Képzésünk a Projekt Business Analyst szerepkör hatékony elsajátítására épül, melynek során a résztvevők megismerkednek minden olyan hasznos elemzési technikával és eszközzel, melyek hozzásegítenek a projektigények és követelmények eredményes menedzseléséhez, visszaméréséhez, valamint az üzleti sikerhez.

A program során a résztvevők megismerik a Projekt Business Analyst szerepkör szemléletmódját, elméleti ismereteit és azokat a gyakorlatban is kipróbálhatják. Ezáltal olyan üzleti elemzési módszereket és folyamatokat sajátítanak el és tapasztalnak meg, melyeket munkájuk során azonnal, eredményesen tudnak kamatoztatni, növelve az üzleti társterületek elégedettségét és a projektek hatékonyságát. A 2 napos tréning során gyakorlati példák segítségével, lehetőség nyílik a legfontosabb elemzési technikák megismerésére, kipróbálására.

Itt a helye a tréningünkön, 
 • ha szeretné egy komplex képzés keretein belül megismerni az üzleti elemzés módszertanát elméletben és gyakorlatban egyaránt 
 • ha már tapasztalt üzleti elemzőként szeretné tovább mélyíteni tudását
 • ha üzleti elemzőkkel dolgozik és szeretne növelni az együttműködés hatékonyságán
 • ha szeretne olyan eszköztárat magáénak tudni, amivel növelheti a projekt hatékonyságát és az ügyfél elégedettséget

Kiknek ajánljuk?

A képzés során megismert technikák széles körben hasznosítható tudást adnak a résztvevők kezébe, így nem csak azok számára ajánljuk, akiknek célja, hogy üzleti elemzővé váljanak, hanem azoknak is, akik szeretnék javítani projektjeik, valamint mindennapi munkájuk hatékonyságát is. A képzést ajánljuk:

 • Projektvezetőknek, akik üzleti elemzőkkel (BA) dolgoznak együtt és munkájuk során fontos ismerniük, hogy hol vannak a kapcsolódási és konfliktus pontok,
 • Betanuló vagy pár éves tapasztalattal rendelkező üzleti elemzőknek, akik szeretnék megismerni a legújabb nemzetközi irányokat és trendeket,
 • Ügyfélkapcsolati területen dolgozóknak (Account, Key account, Sales manager), akik egyszerre szeretnék a projekt hatékonyságát és az ügyfél elégedettséget növelni,
 • Azoknak a szakembereknek, akik a projekt előkészítésével, igényfelmérésével, követelmény specifikációval, változásmenedzsmenttel foglalkoznak (Product Owner, Demand manager),
 • PDU gyűjtőknek (A PDU a Professional Development Unit rövidítése. 1 óra strukturált tanulás 1 PDU-nak felel meg. A PMP vizsga fenntartása érdekében 60 PDU-t szükséges gyűjteni 3 év alatt. Ez a képzés 16 PDU pontnak felel meg.)

Mennyi ideig tart a képzés?

A tréning időtartama összesen 16 óra: 2 teljes nap oktatási blokk.

Kihelyezett céges képzési forma esetén a program alkalmai előzetes egyeztetés alapján kerülnek meghatározásra.

A képzés időpontja

A képzések időpontját hónapokkal előre közzétesszük honlapunkon, hogy mindenki számára tervezhető legyen. Amennyiben igény mutatkozik rá, Projekt Business Analyst képzéseink számát bővítjük. Cégek számára külön, előre leegyeztetett időpontban és feltételekkel is biztosítani tudjuk Projekt Business Analyst képzéseinket.

A képzés díja tartalmazza

A feltüntetett díj tartalmazza a képzésen való részvételt, a képzési anyagokat digitális formátumban. A résztvevők egyéni, személyreszabott díjmentes coaching alkalmon vehetnek részt a tréner vezetésével, ahol a résztvevő által választott témák mélyebb áttekintése és alkalmazhatóságának értékelése történhet meg. 


KÉPZÉS RÉSZLETEI

A képzés időpontjai: 
2021. december 7-8.
2022. február 8-9.
2022. április 12-13.
2022. június 7-8.

Részvételi díj:
150.000 Ft + ÁFA
Kedvezményes díj:
135.000 Ft + ÁFA
A képzés díja a tréninget követően kerül kiszámlázásra, előre fizetés nem szükséges.

Képzés formája:
Képzéseink jelenleg online és jelenléti formában érhetőek el. A képzésre történő jelentkezés után küldjük el az ezzel kapcsolatos részleteket.

KEDVEZMÉNYES ÁR

10% kedvezmény biztosítunk az alábbi esetekben:
 • 2 hónappal a képzés kezdete előtti jelentkezés
 • Egy éven belül 4 képzésen vesz részt
 • PMI Budapest Magyar Tagozat Tagság
 • Egy cégtől minimum 3 fő jelentkezik a képzésre

A Projekt Business Analyst képzés fő témakörei

 • Üzleti elemzés célja – hogyan teremt értéket az üzleti elemzés a szervezetben a mindennapokban és a projektekben?
 • Mitől lesz eredményes egy Business Analyst – kompetencia, előképzettség, analízis kérdése?
 • Ki a valódi ügyfél – kitől várhatunk támogatást, kitől támadást, kivel kell együtt dolgoznunk?
 • Proaktív követelmény gyűjtés, dokumentálás, modellezés, követés, ellenőrzés – a száraz tényektől a hatékony megoldásig
 • Probléma- és lehetőség identifikáció, változáskezelés – mindent az üzleti megvalósíthatóság érdekében
 • Megoldás értékelése – leszállított eredmény tesztelése, ellenőrzése, megoldás kiértékelése

A képzés trénere:

Almássy Csongor
tanácsadó, tréner
almassy.csongor@szinergia.hu

Referenciák

Céges képzési forma

Céges képzéseinket akkor ajánljuk, ha fontos szempont, hogy a cégből érkező csoportok egységes tudást szerezzenek. Ezt a képzési formát cégenként minimum 6 jelentkező esetén ajánljuk. Ebben az esetben a céges képzés időpontja és a végleges ár közös megegyezés alapján alakul majd ki.

Amennyiben a céges képzési formát választja, úgy a csapattagok riportjai alapján csoporttérkép is készül, amely feltárja, mely viselkedési stílusok jellemzőek a csapaton belül, melyik kolléga milyen pozícióban tud a leghatékonyabban működni, és egy esetleges bővülés kapcsán milyen viselkedési stílusú kollégát érdemes választani a csapatba.

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg az elérhetőségét és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot vagy jelentkezzen még ma!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: