E-LEARNING KÉPZÉSEK

Mi az az e-learning képzés?

Az e-learning képzés tulajdonképpen elektronikus úton történő tartalomközvetítést jelent, melyhez az oktatóknak és a képzésen résztvevőknek is internet hozzáféréssel, megfelelő eszközzel, és a kapcsolat kialakításához szükséges szoftverrel, programmal kell rendelkezniük.

Az e-learning képzések biztosítják a tanulás és fejlődés lehetőségét azon személyeknek is, akik az adott időintervallumban nem tartózkodnak az oktatóval egyazon térben és időben. Ma már az alapfunkciónak számító hang és képátvitelen felül lehetőség van prezentációk, videóanyagok, kattintható feladatok közvetítésére és képes oktatószoftverek megosztására is.

Az e-learning képzések minősége elsősorban a képzést szervező vállalat szolgáltatásának színvonalától, valamint a képzési anyagot előkészítő oktató felkészültségétől és szakmai tudásától függ. A jól megtervezett képzési anyag legalább olyan fontos, mint az oktató által használt eszközpark és digitális szoftverek tárháza, melyek együttesen képesek biztosítani a képzésen résztvevők számára az elsajátítandó ismeretek érthetőségét és feldolgozhatóságát.

e-learning szinergia

Online képzés vs E-learning képzés

Az emberek gyakran összetévesztik vagy összemossák az online képzés és az e-learning képzés fogalmát. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy tisztázzuk a két képzési típus közötti különbségeket.

A két képzés közötti egyik legmeghatározóbb különbség az, hogy az online képzéseket valós időben, teljes egészében és időtartamban trénerek vezetik, míg az e-learning képzések esetében a képzési anyag csak egy részét teszik ki, vagy egyáltalán nem is tartalmazzák az online, valós idejű videó vagy hang alapú konferenciahívások. Az e-learning képzések olyan előre elkészített modulokat tartalmazhatnak, mint az előre rögzített videó és hanganyagok, kattintható feladatok és tesztek. 

Az e-learning képzések előnyei

Nem igényel személyes jelenlétet: Az e-learning képzéseken való részvétel tulajdonképpen bárhonnan megoldható, ahol van megfelelő erősségű és biztonságú hálózati kapcsolat.

Időt takarít meg: Az e-learning képzések segítségével megtakaríthatjuk az utazásra fordítandó  időt és költséget. Mivel a világ bármely pontjából elérhetőek, így nem szükséges több száz kilométert utaznunk, hogy részt vegyünk egy-egy képzésen. A felszabaduló időnek köszönhetően további képzéseken tudunk részt venni, vagy több időt szakíthatunk családunkra, hobbinkra.

Többször megtekinthető, rögzíthető: Amennyiben az e-learning képzést biztosító vállalat lehetővé teszi, úgy egy-egy oktató anyag többször is visszanézhető. Tesztfeladatok esetén a többszöri kitöltés is engedélyezett, így a gyakorlás is biztosított.

Kétirányú  kommunikáció: Gyakori, hogy az e-learning képzések moduljai között szerepel a hang és videóalapú, valós idejű képzési forma is. Ez esetben a személyes jelenlétet igénylő képzésekhez hasonlóan itt is lehetőség van arra, hogy kérdéseket tegyünk fel, visszajelzést adjunk az oktatónak a képzési anyagról. 

Digitális megoldások: Egyre több alkalmazás, weboldal és szoftver áll rendelkezésünkre, melyek segítségével interaktívvá tehetők az e-learning tanfolyamok, segítségükkel életszerű példák mutathatók be, vagy épp gyors felmérést végezhetünk arról, hogy a képzésen résztvevők megértették-e a képzési anyagot.

Online jelentkezés: Az online regisztráció gyors és kényelmes. Nem szükséges a személyes jelenlét és hosszú nyomtatványsorozat kitöltése sem a jelentkezéshez.

e-learning előnyei

Az e-learning képzés hátrányai

Eszközigény és internetkapcsolat: A legtöbb eszközön ma már az alap szoftverek és programok elérhetőek, ugyanakkor gyakran előfordul, hogy egy-egy képzési anyag megnyitásához, lejátszásához plusz kiegészítőre van szükség. A gyenge minőségű hálózati kapcsolat megnehezítheti az online elérhető és megtekinthető anyagok betöltésének és/vagy letöltésének sebességét. Éppen ezért fontos, hogy a résztvevőket mindig tájékoztassuk az e-learning képzésen való részvétel technikai feltételeiről is.

A Szinergia által szervezett e-learning tartalmú képzéseket szakmailag felkészült, digitális oktatásban gyakorlott szakembereink tartják, akik képesek gyors megoldást nyújtani az esetlegesen felmerülő technikai problémák esetén is

Milyen e-learning képzéseken vehet részt a Szinergiánál?

A Szinergiánál jelenleg 2 db olyan képzésünk van, mely tartalmaz e-learning modulokat. 

  1. Online konfliktuskezelés tréning e-learninggel
  2. Együttműködő csapatok kezelése - online tréning e-learninggel

E-learning képzés oklevelek

Az e-learning modult tartalmazó képzéseinken résztvevők, és azokat sikeresen teljesítők Szinergia Kft. által kiállított oklevelet kapnak.

Online képzések a Szinergiánál

A Szinergia által indított  képzések helyzettől függően maradéktalanul megvalósíthatóak jelenléti és online formában is. Hiszünk abban, hogy mindig az adott körülményekhez leginkább illeszkedő tréning módszer alkalmazása a legcélravezetőbb.  A képzéseink során az adott tematika elméleti feldolgozása mellett a résztvevők gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek virtuális projektszimulációk, szituációs gyakorlatok és csoportmunkán alapuló feladatmegoldások, valamint workshopok során.

Az online képzéseket az Office 365 Teams segítségével futtatjuk, melyhez hozzáférést minden résztvevőnek a képzést megelőzően biztosítunk.

Elérhető online képzéseink:

  • Projektmenedzsment képzések
  • Agilis képzések
  • Nemzetközi minősítésekhez kapcsolódó képzések
  • Személyes hatékonyság növeléséhez kapcsolódó képzések
  • Digitális megoldásokhoz kapcsolódó képzések