Vonzó vagy riasztó? Projektmenedzsment a 21. században

Projektmenedzsment – sokunknak mumus, sosem vállalnánk, néhányan kirázzák a kisujjukból, mert egyszerűen erre születtek, többeknek pedig vagy a hétköznapokat jelenti, vagy célként lebeg a szemük előtt.

A nemzetközi Project Management Institute (PMI) Magyar Tagozatának tagjaként a Szinergia csapatának célja, hogy mindannyiukat segítse a fejlődésben. Arra törekszünk, hogy megmutassuk, hogy a mumus nem is annyira ijesztő, hogy azoknak is érdemes a tudásukat frissíteni, az újabb és újabb trendeket megismerni, elmerülni bennük, akik mindennap foglalkoznak projektmenedzsmenttel. Illetve azoknak, akik projekteket szeretnének vezetni a közeli vagy kicsit távolibb jövőben, időben érdemes elkezdeni, megtanulni a módszereket, technikákat, rendszerezni azt a tudást, amit már szakmai múltjukban megszereztek.

Három pillér: tréning, tanácsadás és projektek

Mi tehát módszertani, rendszerező ismereteket adunk át a tanfolyamainkon mindazoknak, akik projekt, program és portfoliómenedzsmenttel foglalkoznak, vagy tervezik ezt. Ám ez csak tevékenységeink egyik aspektusa.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Szinergia munkatársai folyamatosan dolgoznak tanácsadóként projekteken. Interim menedzserként több témában is támogatjuk ügyfeleinket: a szervezeti átalakítás kihívásaitól kezdve a konkrét projekt és erőforrás menedzsmenten át a digitális világ kihívásaira való felkészülésig.

Projektvezetői, tanácsadói és interim menedzsment megbízásaink olyan munícióval látnak el minket, amelyeket használva – titoktartási elveinket betartva természetesen – egy-egy képzésen friss és releváns példákkal tudjuk színesíteni a tananyagot, ezek tesznek minket hiteles trénerekké, hiszen a projektek nehézségeivel nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is találkozunk.

Portfoliónk harmadik stratégiai pillére a kék óceánon hajózás, vagyis, hogy olyan új, innovatív kezdeményezéseket indítunk, és működtetünk, amelyek akár a startup világ berkeiben is sikerrel navigálnak. Rendszerint az ilyen projektek vitorláját is ügyféligények mentén húzzuk fel, és a piaccal együtt lélegezve, folyamatosan ellenőrizve az irányt és a célokat haladunk előre a megrendelő preferenciáit szem előtt tartva.

Mindhárom pillér – a képzés, a projektmenedzsment, és az innovatív megoldások kutatása és fejlesztése egymást támogatva, szinergiában működik együtt a hétköznapjainkban azért, hogy az ügyfeleinknél felmerülő kihívásokra hatékony és hatásos megoldást tudjunk nyújtani. A hármas egység folyamatos finomhangolására külön figyelmet fordít csapatunk minden tagja.

A projektmenedzser szakma fejlesztése 

A PMIvel összhangban mindezzel támogatjuk a projektmenedzser szakma fejlődését, az elméleti alapok megerősödését, a PMI szakemberek elismertségének növelését, és a minősítési rendszeren, illetve projektjeinken keresztül igyekszünk megmutatni azokat az eredményeket, amelyeket kollégáink elérnek.

Jelentkezzen képzéseinkre itt, illetve, ha projektmenedzsmentre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot itt!


Vizsgafelkészítő képzésünket tartó trénerünk PMP minősítéssel és rengeteg tapasztalattal rendelkezik a vizsgáról. Egyeztess vele egy grátisz konzultációs időpontot a kiss.norbert@szinergia.hu címen!

Kapcsolódó blogbejegyzések

Konzultálj a PMI alelnökével!

Kiss Norbert, PMP vezető tanácsadónk és egyben a PMI Magyarország alelnöke készséggel áll rendelkezésére egy grátisz, személyes konzultáció erejéig.