Lehet, hogy Te is Business Analyst vagy?

Elképzelhető, hogy a saját munkakörödben olyan feladatokban veszel részt, vagy olyan munkaszituációkkal találkozol, amely egy Business Analyst pozíciójára jellemző, de eddig meg sem fordult a fejedben?

A piacon számos olyan munkakör létezik, ami – habár más néven – de Business Analyst feladatokat lát el.


Nézzük meg, hogy mik az árulkodó jelek!


Ha a Te feladataid közé tartozik:

  • Egy projekt megfelelő előkészítése az igények és a lehetőségek összevetésével, legyen szó termék-, szolgáltatás bevezetéséről, vagy akár belső szervezeti fejlesztésről…
  • A projekt teljes időtartama alatt kezelni az érintetteket, a követelményeket és a felmerülő problémákat,
  • Az ügyféligényeket, elvárásokat feltárni meglévő és új ügyfeleknél,
  • Üzleti problémákat felismerni és ehhez szakmai, technológiai megoldásokat javasolni


…ezekhez a szerepkörökhöz bizony Neked is kell Business Analyst képességekkel rendelkezned, melyeket Business Analyst képzésünkön könnyen elsajátíthatsz.

Melyik pozíciókra jellemző ez leginkább?

  • Sales munkatárs, üzletkötő – akinek legfőbb célja, hogy az ügyfél problémáira megoldást találjon, annak pontos előkészítő munkával kell megismernie az adott cég működését, az érintettek elvárásait, követelményeit, s ezt követően megfelelő megoldási lehetőségeket kell javasolnia.
  • Key account, account menedzser – aki a kiemelt ügyfelekkel, a törzsvásárlókkal rendszeresen tartja a kapcsolatot, folyamatosan értékteremtésben vesz részt, egyedi igényeket kezel, annak üzleti jártassággal kell rendelkeznie, ok-okozati összefüggéseket kell feltárnia, minden igényt kielégítő precíz munkát kell végeznie.
  • Tesztelő – akik termékfejlesztési projektek leszállítandóit tesztelik, és fontos a munkájukban a kezdetben megfogalmazott követelményeknek való megfelelés, a költség-haszon és hozzáadott érték, valamint az alkalmazhatóság és ügyfélélmény.
  • IT munkatárs, rendszerszervező – akik az ügyfél érdekeit képviselik, igényeiket a megvalósíthatóság érdekében lefordítják szakmai, technológiai nyelvre, illetve folyamatosan keresik a kivitelezés legjobb megoldásait az ügyfél számára.

Ha magadra ismertél akkor érdemes velünk fejlesztened képességeidet és követned blogbejegyzéseinket. Jelentkezz 2 napos Business Analyst képzésünkre a lenti gombra kattintva!

Kapcsolódó blogbejegyzések

Magadra ismertél?

Kérdésed van a Projekt Business Analyst képzésünkkel kapcsolatosan? Kattints a lenti gombra és tudj meg többet!