AGILIS PROJEKTMENEDZSMENT ÉS SZERVEZET

Napjainkban a szervezeteknek egyszerre kell gyorsaknak és stabilnak lenniük. Erre jelenthet megoldást az agilis keretrendszer. Az agilitás egy szervezetben azonban sokkal több, mint módszertan: egy olyan gondolkodásmód és értékrendszer, ami stabil, gyors és önjáró szervezeten alapszik.

Mára a Szinergiában szervezetfejlesztési munkánkat az agilis és az önjáró szervezeti megközelítés szerint végezzük. Projekt- és portfoliómenedzsment terén hiszünk a hagyományos és az agilis módszertanokban, valamint azok helyzethez illeszkedő használatában.

Az agilitást helyzetorientáltan kell használnunk: nem minden szervezet érett az agilis működéshez és nem is minden kihívásra az agilis módszertan lehet a legjobb megoldás. Mikor jó az agilitás? Amikor gyorsan változó igények közt kell dolgoznunk úgy, hogy közben képesek vagyunk feláldozni a szervezeti hierarchiát és a hagyományos mechanizmusokat egy önjáró csapatért, hogy gyorsabb és kreatívabb válaszokat adhassunk a változó kihívásokra. Az agilitás a kulcs ahhoz, hogy ügyfeleink igényeit gyorsabban és hatékonyabban elégíthessük ki.

Vízesés modell és Agilis modell


Agilis transzformáció és projektek menedzselése

Szervezeti diagnózis, érettségfelmérés

Hallott már az agilitásról és elgondolkodott az agilis transzformáción? De vajon készen áll a szervezete erre a változásra? Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ kapjunk, meg kell vizsgálnunk a szervezet jelenlegi működését, a szervezetben dolgozó kollégák attitűdjét, elköteleződését. Az elkészült diagnózisból megtudhatjuk, mennyire érett a szervezet a változásra, továbbá amennyiben a transzformáció mellett döntünk, melyek azok a tényezők, amelyekre több figyelmet kell fordítanunk a változás során.

Agile és Teal kultúra modell - Frédéric Laloux

Agilis szervezeti átalakulás, változásmenedzsment

Az agilis transzformáció napjaink trendje, erre számos példát láthatunk az üzleti életben, jó és rossz példát egyaránt. Egy rosszul menedzselt agilis átalakulás hatalmas kárt tehet cégünk életében, viszont a megfelelően implementált agilis működéssel és gondolkodással olyan önjáró szervezetet hozhatunk létre, amely sokkal gyorsabban és rugalmasabban tud megoldásokat adni az egyre inkább változó ügyféligényekre.

A változás nehéz: az agilis átalakulás nem csak a napi stand-up, vagy a Kanban használatában rejlik. Az agilis eszköztár helyes, fenntartható és sikeres alkalmazásához agilis szervezeti gondolkodásmód, értékrendszer és kultúra szükséges, a vezetőktől és az operatív kollégáktól egyaránt. Tanácsadóink ebben az átalakulásban nyújtanak segítséget, hogy az agilitás ne csak egy fél éves projekt legyen, hanem a cége jövőbeli versenyképességének biztos alapja.

Projektvezetés agilis környezetben

Projektjei komplexek, folyamatos változások kísérik a végrehajtást, és szinte többet foglalkozik az újratervezéssel, mint magával a projekttel? Próbálja ki az agilis megközelítés eszközeit, amellyel gyorsabban és rugalmasabban tud reagálni a különböző változásokra. A módszertant először a cég egyes területein, szervezeti egységekben érdemes bevezetni, kipróbálni, majd a visszajelzések alapján dönthetünk úgy, hogy a szervezet egészére kiterjesztjük az agilis szemléletmódot. Ebben a döntésben, valamint az agilis módszertan bevezetésében tudunk segítséget nyújtani Önnek és cégének, hogy jövőbeni projektjeik sikeresen záruljanak.

Agilis coaching

Az agilis módszertanok szoros kereteiről gyakran nehezen tudjuk elképzelni, hogy a mi szervezetünkben is megfelelően működhetnek. A keretrendszer finomhangolásában és a mindennapi technikák optimalizálásában az agilis coach segíthet számunkra. Az agilis coach segíti az önjáró és fejlesztő környezet kialakításában, a homogén csoportok kiválasztásában és az esetleges konfliktusok feloldásában. A Szinergia coaching szolgáltatása azonban több ennél: nem csak az agilis coach hivatalos szerepét látja el, hanem a transzformáció, valamint a fenntartható agilis projektek menedzselése terén is segítséget tud nyújtani.


Agilis módszertan és készségfejlesztő képzések

Amellett, hogy az agilis szemléletformálás és a különböző módszertanok elengedhetetlenek a transzformáció során, nem feledkezhetünk meg a szervezetben dolgozó emberekről sem. Ahhoz, hogy sikeres legyen az átalakulás, nagy hangsúlyt kell fektetnünk a munkatársak készségeinek fejlesztésére is, hogy képessé váljanak az agilis környezetben való működésre.

Előfordulhat, hogy a szervezet egyes területe – jellemzően az IT élenjáró ebben – alkalmazni kezd olyan eszközöket, amely segítségével rugalmasabban és gyorsabban tud reagálni a változó igényekhez és környezethez. Ezen folyamatok és eszközök sikereit látván aztán a további érintett területek is bevezetik azokat, egyfajta organikus fejlődésen megy keresztül a szervezet. Emellett a felsővezetésnek is kell elhatároznia, hogy támogatja az új szemléletmódot, ezzel is csökkentve a területek közötti módszertani szakadékot.

Felső- és középvezetőknek szóló, Agilis módszerek a vezetői gyakorlatban képzésünkön segítünk tájékozódni arról, milyen iparági környezetben, mely komplex problémák esetén érdemes agilis keretrendszerben gondolkodni.

Képzéseinken eltérő szinten foglalkozunk az agilitással, mint szemlélettel, illetve az agilis környezetben használt eszköztárak, módszertanok elemeinek alkalmazási lehetőségeivel.

Amikor egy szervezet működésében a dinamikusan változó környezeti igények szabnak gátat a tradicionális projektmenedzsment sikerre vitelének, úgy az agilis környezeti átállás válik megfontolandóvá. A keretrendszer szemléletbéli különbségeinek megismeréséhez, valamint az önszerveződő csapatok belső működésének megértéséhez ajánljuk Agilis keretrendszer és szemlélet című képzésünket, amely az újonnan agilis környezetbe integrálódó, avagy arra átálló csapattagok számára nyújt segítséget az új környezethez való alkalmazkodásban.

Gyakori tévhit, hogy az agilitás szervezetlen működést eredményez. Azok számára, akik ismerik a keretrendszert működtető agilis ceremóniákat és a környezetben megjelenő szerepeket, az agilitás egy tudatos, jól szervezett működésmódként értelmezhető. A projekteket leszállító csapattagoknak, valamint a projekteket vezető szereplőknek javasoljuk Agilis működés a gyakorlatban című, technikákat elmélyítő képzésünket. Az önszerveződő csapatok belső működését, a csapattagok motivációját és a környezettel való azonosulás mértékét a csapatokkal együttműködő scrum mastereknek, a keretrendszer fenntartását támogató agilis coachoknak, valamint a megrendelői igények csapaton belüli internalizációjáért felelős product ownernek egyaránt ismernie kell. Készségek agilis környezetben című képzésünk számukra nyújthat segítséget a személyközi dinamikák megértésében. 

Agilis projekteken tapasztalatot szerzett szakemberek számára ajánljuk a Project Management Institute (PMI) legújabb nemzetközi, Agile Certified Practitioner minősítését, mellyel megszerzett tudását és jártasságát bizonyíthatja mind a hazai, mind nemzetközi szinten.

PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP®) Nemzetközi Minősítés – komplex vizsgafelkészítő program keretén belül a résztvevők megismerik és megértik a vizsgán előforduló tananyagot próba tesztkérdések és mintavizsgák segítségével.

Előfeltételként 2000 óra, elmúlt 5 évben szerzett általános projekttapasztalat (PMP minősítés megléte esetén ez a követelmény teljesített), és további 1500 óra, elmúlt 3 évben agilis keretrendszerben szerzett projekttapasztalat, valamint minimum 21 óra, agilis metodológia tartalmú oktatáson való részvétel szükséges.