A szerencsés emberek elmondhatják magukról, hogy olyan szakmában dolgoznak, amit szívesen csinálnak, de még ekkor is rengeteg stressz érhet minket: konfliktusok adódhatnak a munkatársakkal, a főnökünkkel, kénytelenek vagyunk gyakran túlórázni és ezen a helyzeten csak tovább ronthat az, ha a mindennapos szakmai feladataink mellett még egy vagy több projektben is aktívan részt kell vennünk . Ezt a frusztrációt a legtöbb ember hajlamos a családján és barátain levezetni, így ez a munkahelyi stressz negatívan hathat akár az egész életére.

A helyzet ilyenkor azért sem könnyű, mert főleg a kisebb cégeknél jellemző, hogy az ember szakmailag bármit meg tud beszélni a többiekkel, ám a projektmunkák kapcsán nem tud kihez fordulni módszertani segítségért, miközben a felelősség és az elvárások egyre csak nőnek. Így ahelyett, hogy a projektek segítenék a munkát, gyakran csak olyan szükséges rosszként jelennek meg egy szakember életében, melyek látszólag csak pazarolják az időnket és állandó kínlódás forrásai.

Pedig a projektmunka rendkívül hatékony módja a vállalati és ami még fontosabb, a személyes céljai elérésében és a módszertani alapok ismeretével nagyon könnyen megszüntethető a vele járó stressz.

Képzelje el milyen lenne, ha a projektmunka fejfájás helyett előrelépési lehetőséget jelentene!

Hogyan szüntethető meg a projektek okozta frusztráció?

Projekttagként az egyik legnagyobb nehézséget egyértelműen a projekt-, illetve a funkcionális vezető elvárásainak összehangolása jelenti, hiszen a két munka elvégzése alapvetően más megközelítést kíván meg.

Projektvezetőként sem egyszerűbb a helyzet, hiszen a vezetői teendők ellátásban pusztán a szakmai tapasztalat meglehetősen keveset fog segíteni.

Így a hatékony működéshez először is meg kell értenie, hogy hogyan helyezkednek el az Önt érintő projektek szakmai munkaköréhez képest, pontosan mi az Ön szerepe az egyes projektekben és mik azok a dolgok, amiket Öntől jogosan vagy jogtalanul várnak el.

Ezen felül a projektmenedzsment számtalan olyan eszközt kínál, mely azt a célt szolgála, hogy Ön képes legyen:

 • megérteni, melyik projektnek mi és mi nem a célja
 • projekteket ésszerűen megtervezni
 • a projektet konkrét, jól mérhető feladatokra bontani
 • kezelni az esetlegesen felmerülő kockázatokat
 • munkatársaival megfelelően kommunikálni, munkájukat nyomon követni

Vagyis összességében elmondható, hogy az a személy, aki tisztában van a projektmenedzsment alapvető eszközeivel, hatékonyabban fog dolgozni, jobban fogja kezelni munkatársait és az esetleges kockázatokat, illetve kevesebb stressz fogja érni.


Hogyan segít a Szinergia?


Az alábbi képzés specifikusan a fenti problématerületek megoldását célozza meg. A képzés neve:


A sikeres projektmenedzsment módszertani alapjai

70 év alatt felhalmozott projektmenedzsment tudást sűrítünk bele 2 képzési napba.

Miről szól a képzés?

A projektmenedzsment kompetenciafejlesztés első lépcsője, hogy a mindennapi használatban lévő különböző terminológiák, szakkifejezések között eligazodjunk, azonos értésre kerüljünk. A projekt, program, portfolió fogalmak, a projekt sikeresség, a projektszervezeti felépítés és a projekt életciklus témakörök feldolgozását a nemzetközi ajánlás mellett a Szinergia tanácsadási munkái során tapasztalt mintaesetek mentén is bemutatjuk.

A projektek sikere az embereken múlik. Időben felismerni a releváns szereplőket és elvárásaikat, a projekt alatt azokra megfelelő módon választ adni, mindezek jelenthetik a siker és a kudarc közötti különbséget. A tréning során bemutatunk és kipróbálunk egy könnyen alkalmazható eszköztárat, amely segíti a projektvezetőt és a projektcsapatot az érintettek (Stakeholderek) azonosításában, kezelésében és nyomon követésében.

A projektek kulcsérintettjeinek elvárásait mérhető célokká szükséges lefordítani. Azt tapasztaljuk, hogy a projektek elején lefektetett egyértelmű „játékszabályok” egyaránt védik a megbízót és a projektcsapatot is. Erre alkalmas a képzésen bemutatásra és kipróbálásra kerülő technika.

A legszélesebb körben készített felmérések szerint a projektmenedzsment legfontosabb módszertani eszköze az úgynevezett feladat lebontási struktúra (Work Breakdown Structure), amely egy hierarchikus lebontása a projekt teljes terjedelmének. Segítségével és pontos használatával a résztvevők biztos alapokra építhetik a projekt előkészítését és kézben tartását.

A modern projektmenedzsment a kockázatok kezelésére kiemelt hangsúlyt fektet. Kockázatok alatt nem csupán a projekt fenyegetettségeit, hanem lehetőségeit is értjük. A tréning során bemutatunk és ki is próbálunk egy kockázatkezelési technikát, amely segít a kockázatok azonosításában, priorizálásában és kezelésében egyaránt.


Kik tartják a képzést?

Sobják Mónika

tanácsadó, tréner


Bakos Sándor

CAPM, vezető tanácsadóMiért a Szinergia?

A Szinergia Kft. több mint 20 éve foglalkozik vállalati, szervezeti tanácsadással és projektmenedzsment képzések vezetésével, így nagy tapasztalattal rendelkezünk bármilyen kaliberű szervezeti probléma megoldása vagy képzési igény kapcsán.

Korábbi ügyfeleink visszajelzése alapján cégünk egyik nagy erőssége, hogy a képzések során a résztvevők nem pusztán elméleti oktatást kapnak, hanem a kurzusok folyamán aktuális problémájukat, konkrét élethelyzetüket is megbeszélhetik a trénerekkel, így kézzel fogható tanácsokat kapnak konkrét, valós szituációk megoldására is.

91

Képzési résztvevőink elégedettsége: 91%


20

20 éves tapasztalatunk áll rendelkezésére

19

19 engedélyezett képzési programmal rendelkezünk

17000

Több, mint 17000 ember vett részt képzéseinken

70%

Ügyfeleink 70%-a visszatér hozzánk


Jelentkezzen az alábbi űrlapon képzésünkre és szüntesse meg a projektmunka okozta frusztrációt!

 • Gyakorlatias, cél orientált, az előzetes elvárásoknak megfelelő képzés volt, az oktatók segítőkészsége kiemelkedő. A gyakorlati feladatok, tesztek kifejezetten hasznosak voltak.
 • Nagyon színvonalas a trénerek munkája, és az értelmező magyarázatokkal sokat segítettek az anyag megértésében. Kiemelték a vizsgában hasznosítható témákat, főbb pontokat amire figyelni kell.
 • Sok gyakorlati feladat volt, melyek lehetőséget adtak a komfortzónából való kimozdulásra. A tréner felkészült, közvetlen, és rugalmasan alkalmazkodott a csoport igényeihez.
 • Nem először vagyok Szinergiás PM tréningen, most is kiváló trénerektől tanulhattam, akárcsak korábban.
 • Jó hangulatú program volt, figyelmet felkeltő esetpéldákkal. Az előadó jól strukturált, gyakorlatias, csak így tovább.
 • Nagyon tetszett a program, jó példák, mély menedzseri ismeretekkel rendelkező tréner, aki minden kérdésünkre maradéktalanul tudott válaszolni. Köszönjük!

Gyakran ismételt kérdések

Kinek ajánljuk tréningünket?

A program ideális résztvevői betanuló projektvezetők, projekttagok, projektasszisztensek, funkcionális támogató szereplők.

Milyen előképzettséget igényel a képzés?

A képzés nem igényel előzetes ismeretet, tapasztalatot.

A képzés elvégzése után milyen igazolás szerezhető?

A Szinergia Kft. hivatalos bizonyítványt állít ki a részvétel igazolására. A PMI minősített oktatópartnereként jelen képzésünk elvégzésével 20 PDU (Professional Development Unit) igazolható a PMP vagy CAPM vizsgára való jelentkezés feltételeinek igazolására ill. a minősítések fenntartása céljából.

Szeretnék PMP vagy CAPM minősítést szerezni. Ez a képzés segít a vizsgára való felkészülésben?

A képzés tematikája, a bemutatott eszközök és a terminológia illeszkedik a PMI-PMBOK® metodológiához, amely a központi vizsga alapját képezi, tehát a tudás anyag megszerzése által segíti a vizsgára való felkészülést. A vizsgához kapcsolódó tippek és trükkök fókuszált megismeréséhez azonban a PMP vagy CAPM vizsgafelkészítő tréningünket ajánljuk.

Cégünknél több kollégát is érdekel a tréning. Van lehetőség egyedi ajánlatra ill. testreszabott képzésre?

Képzéseink árából 10% kedvezményt adunk résztvevőinknek, ha az alábbi feltételek közül az egyiknek megfelelnek:

 • A képzésre 2 hónappal a képzés kezdete előtt jelentkeznek,
 • Egy éven belül 4 képzésen vesznek részt,
 • PMI/PMSZ tagok,
 • Egy cégtől minimum 3 fő jelentkezik a képzésre.

Legalább 6 fő jelentkezése esetén a képzés testreszabott tematikával, egyedi árral is igénybe vehető.

Amennyiben több kollégájával is szeretnének részt venni képzésünkön, töltse ki a fenti jelentkezési lapot saját nevére, majd a következő oldalon jelölje ezt a megfelelő helyen.


Partnereink:

//]]>