CAPM® vizsgafelkészítő képzés Budapesten

A CAPM®, vagyis a Certified Associate in Project Management minősítés a Project Management Institute (PMI) alapfokú akkreditációja, melyet kifejezetten kezdő projektmenedzsereknek, tapasztaltabb projekttagok számára alakítottak ki.
A fokozat megszerzése nem egyszerű feladat, ugyanis a lenti feltételek teljesítésén felül a jelölteknek egy vizsgán is bizonyítaniuk kell, hogy kellően képzett projektvezetők. Mi ebben tudunk segíteni egy direkt erre a célra összeállított vizsgafelkészítő képzés segítségével.

Milyen minősítést ad?

A CAPM® egy nemzetközi szinten elismert bizonyítványt ad arról, hogy rendelkezünk a megfelelő ismeretekkel, így tökéletes választás olyan pályakezdő vagy kevés tapasztalattal rendelkező projektmenedzserek számára, akik már most szeretnék bebizonyítani kollégáiknak vagy főnöküknek, hogy tökéletesen alkalmasak önálló projektek vezetésére.

Arról nem is beszélve, hogy ha Ön szeretne idővel komolyabb projekteket is vezetni, akár itthon, akár külföldön, az oklevél segítségével éveket spórolhat az odavezető úton. A felkészítő képzésre történő jelentkezési űrlapot itt érheti el.

Miért érdemes megszerezni?


Hogyan lehet megszerezni?

A vizsgára való jelentkezésnek az alábbi feltételei vannak:

  • Legalább középfokú végzettség, érettségi.
  • Legalább 1500 óra igazolt részvétel projektmunkában vagy minimum 23 órányi képzési óraszám projektmenedzsment témakörben.

Mennyibe kerül a CAPM vizsga?

Ha Ön eleget tesz a fenti feltételeknek, akkor jogosult befizetni a vizsga díját (közvetlenül a PMI-nak), mely PMI tagoknak $ 225, mindenki másnak $ 300.

Mennyire nehéz a vizsga?

Bár a PMI nem közöl hivatalos adatokat a vizsgázók eredményeiről, a PMI vizsgáiról elmondhatjuk, hogy meglehetősen nehezek és sajnos egy bukás esetén az ismétlővizsga ára szintén nem mondható túl kedvezőnek: $ 150 PMI tagoknak, $ 200 tagság nélkül.

Egyes külföldi tanácsadó cégek becslése szerint a bukási arány 60% körül mozog, mely leginkább abból a tényből fakad, hogy a CAPM® vizsga viszonylag speciális tudást igényel. Sok projektvezető érzi úgy, hogy elég tapasztalattal rendelkezik a sikeres vizsgához, ám nem számítanak arra, hogy itt azért olyan komplex kérdésekre is jó választ kell adniuk, melyeknél első ránézésre úgy tűnik, hogy több helyes válasz is adható.

Ezért vizsgafelkészítő képzés nélkül nem túl szerencsés dolog nekiindulni ennek a kihívásnak, mert az ember könnyen azon kapja magát, hogy már sokadszorra fizeti be a pótvizsga árát, melyet a legtöbb cég nem hajlandó finanszírozni.

CAPM® minősítés - Összegző táblázat:

A vizsga neve:CAPM® vizsga
Akkreditáló intézmény:Project Management Institute - PMI
Szükséges végzettség:Középfokú végzettség, érettségi
Projektmunka*:legalább 1500 óra
Képzési óraszám**:legalább 23 óra
A vizsga díja:$ 300
A vizsga díja PMI tagok számára:$ 225
Az ismétlő vizsga díja:$ 200
Az ismétlő vizsga díja PMI tagok számára:$ 150
*A projektmunkát a képzési óraszámok ki tudják váltani, és fordítva.
**Csak projektmenedzsment témakörű képzések esetén.

Hogyan segít a Szinergia?


CAPM® vizsgafelkészítő kurzus

Miről lesz szó a kurzuson?

A PMI tudásanyagát a Project Management Book of Knowledge (PMBoK) tartalmazza, mely a jelen képzés alapját is adja.

A sikeres vizsgafelkészüléshez azonban jelentős segítséget adnak trénereink annak a logikának és alapmegközelítésnek a bemutatásával amelyre a minősítés megszerzéséhez szükséges vizsga is épül.

A CAPM® vizsgához alaposan ismerni kell a tudásterületek tartalmát az egyes folyamatcsoportokon belül, hiszen ennek a vizsgának a kérdései jellemzően a lexikális tudást ellenőrzik.

A képzés során a folyamatcsoportonként haladva minden tudásterület vonatkozó elemeit bemutatjuk és azokhoz 1-1 példával magyarázatot szolgáltatunk a könnyebb értelmezés érdekében.

A fenti mellett megjelenő másik főbb lexikális tudást igénylő témakör az egyes folyamatelemek inputjai és outputjai. Ezek funkciójának megismerését is kiemelt témaként kezeljük a képzési témák között.

A CAPM® vizsga típuskérdéseire mutatunk példákat, és minden egyes folyamatcsoport kapcsán egy 10 kérdéses mintasort a résztvevők kitöltenek már a képzés során. Ezeknek a feldolgozása közben illetve a tréning tartalmi tudást adó részeinél is trénereink kiemelik azokat a pontokat, melyek a vizsgán leggyakoribb kérdésként felmerül ezzel segítve a résztvevők sikeres vizsgafelkészülését.

Emellett a résztvevők első kézből kapnak információt a minősítésre jelentkezés és a vizsga napra vonatkozó információkra is, továbbá felmerülő kérdéseiket is megválaszolják a trénerek.

A tartalmi tudást átadó alkalmak után a CAPM® vizsga típuskérdésire építve egy online, a Szinergia e-learning rendszerében elvégezhető vizsgaszimulációban tehetik próbára tudásukat a résztvevők.

Ezt követően azonban nem csak a végeredményt hanem egy személyes konzultáció keretében az elhibázott kérdésekre adott magyarázatokkal segítenek a trénerek, hogy résztvevőink láthassák miként szükséges készülniük a vizsgájukra.


Kik tartják a kurzust?

Kiss Norbert

CAPM, PMP

vezető tanácsadó, partner


Bakos Sándor

CAPM

vezető tanácsadóMiért a Szinergia?

A Szinergia Kft. több mint 20 éve foglalkozik vállalati, szervezeti tanácsadással és projektmenedzsment képzések vezetésével, így nagy tapasztalattal rendelkezünk bármilyen kaliberű szervezeti probléma megoldása vagy képzési igény kapcsán.

Korábbi ügyfeleink visszajelzése alapján cégünk egyik nagy erőssége, hogy a képzések során a résztvevők nem pusztán elméleti oktatást kapnak, hanem aktuális problémájukat, konkrét élethelyzetüket is megbeszélhetik a trénerekkel, így kézzelfogható tanácsokat kapnak konkrét, valós szituációk megoldására is.

80

Résztvevőink 80%-a sikeres CAPM® vizsgát tett.


20

20 éves tapasztalatunk áll rendelkezésére

19

19 engedélyezett képzési programmal rendelkezünk

16000

Több, mint 16000 ember vett részt képzéseinken

70%

Ügyfeleink 70%-a visszatér hozzánk

Jelentkezzen idei vizsgafelkészítő kurzusunkra és szerezze meg a CAPM® minősítést!

  • Gyakorlatias, cél orientált, az előzetes elvárásoknak megfelelő képzés volt, az oktatók segítőkészsége kiemelkedő. A gyakorlati feladatok, tesztek kifejezetten hasznosak voltak.
  • Nagyon színvonalas a trénerek munkája, és az értelmező magyarázatokkal sokat segítettek az anyag megértésében. Kiemelték a vizsgában hasznosítható témákat, főbb pontokat amire figyelni kell.
  • Sok gyakorlati feladat volt, melyek lehetőséget adtak a komfortzónából való kimozdulásra. A tréner felkészült, közvetlen, és rugalmasan alkalmazkodott a csoport igényeihez.
  • Nem először vagyok Szinergiás PM tréningen, most is kiváló trénerektől tanulhattam, akárcsak korábban.
  • Jó hangulatú program volt, figyelmet felkeltő esetpéldákkal. Az előadó jól strukturált, gyakorlatias, csak így tovább.
  • Nagyon tetszett a program, jó példák, mély menedzseri ismeretekkel rendelkező tréner, aki minden kérdésünkre maradéktalanul tudott válaszolni. Köszönjük!

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kell igazolni a szükséges projektvezetői óraszámot a vizsgához?

Minden projekt esetében ki kell tölteni egy sablon dokumentumot elektronikusan a PMI honlapján. Itt a projekt alapadatok mellett a projekt menedzsmenttel eltöltött óraszámot kell kitölteni amit a jelentkező által megadott kontakt személynek kell audit esetén igazolnia.

Lejár-e a minősítés, kell-e újra vizsgázni?

PMP esetében 3 év alatt kell „PDU” pontokat gyűjteni. A szükséges pontszám esetén a minősítés megújításra kerül, nem kell újra vizsgázni. CAPM® - 5 évig érvényes a vizsga, addig nincs vele teendő. Utána újból le kell vizsgázni a megújítás érdekében.

Mi az a PDU, hogy gyűjthető?

Professional Development Unit. 1 óra strukturált tanulás 1 PDU-nak felel meg. A PMP vizsga fenntartása érdekében kell 60 PDU-t gyűjteni 3 év alatt.

Hol tudok PDU-t gyűjteni?

Több csatorna is van erre. A képzések esetén például a PMI által minősített partnereknél lévő projektmenedzsment képzéseken, így a Szinergia Kft-nél is. Cégünk Magyarországon egyik elsők között lett hivatalos regisztrált és folyamatosan auditált partnere a PMI-nak.

Milyen gyakran frissül a tematika, mikor fog újra frissülni?

4 évente új kiadás jön ki a PMBOK ®Guide-ból. Jelenleg az 5. kiadás az aktuális és 2017 nyarán érkezik a frissített 6. kiadás. Ez után ősszel frissül a vizsga tematikája is melyet vizsgafelkészítő képzéseink anyagai természetesen lekövetnek.

//]]>