Tegye hatékonyabbá projektjeit egy projektmenedzsment képzés segítségével!

A Szinergia Kft. több mint 20 éve foglalkozik vállalati, szervezeti tanácsadással és projektmenedzsment képzések vezetésével, így nagy tapasztalattal rendelkezünk bármilyen kaliberű szervezeti probléma megoldása vagy képzési igény kapcsán.

Korábbi ügyfeleink visszajelzése alapján cégünk egyik nagy erőssége, hogy a képzések során a résztvevők nem pusztán elméleti oktatást kapnak, hanem a kurzusok folyamán aktuális problémájukat, konkrét élethelyzetüket is megbeszélhetik a trénerekkel, így kézzel fogható tanácsokat kapnak konkrét, valós szituációk megoldására is.

Miben segíthetünk?

 
 

 

Ez azt jelenti, hogy azoknál a projekteknél, melyeket tudatosan, a megfelelő módszertan szerint vezetnek le, lényegesen nagyobb annak a valószínűsége, hogy a megadott idő- és költségkeretet tartva érik el a kitűzött célokat.

 
 

Mit nevezünk projektnek?

Bár első hallásra irreálisan nagynak tűnhet ez a szám, ám ha megkérdeznénk egy átlagos cég alkalmazottait, hogy mit is értünk „projekt” alatt, valószínűleg 10 emberből 6 különböző választ adna. Hagyományos értelemben egy projekt alatt valamilyen időben behatárolt, egy konkrét cél megvalósítása érdekében tett erőfeszítést értünk, így könnyen belátható, hogy egy projekt nem csak úgy bukhat el, hogy kicsúszik a megadott keretekből vagy akár be sem fejeződik, hanem úgyis, hogy nem teljesül az eredetileg lefektetett cél.

Hogyan lehet ennyivel hatékonyabb egy tudatos projektmenedzser?

70 éves tudomány

Sokan a projektmenedzsmentet nem tartják igazi tudománynak, sokkal inkább jól hangzó frázisok, tippek gyűjteményének. Fontos megérteni, hogy ez a szakterület az 1950-es években kezdett formális alakot ölteni és az elmúlt majdnem 70 év során folyamatosan fejlődött. Vagyis a jelenlegi projektmenedzsment módszertan a több mint fél évszázad alatt végrehajtott több millió projekt tapasztalata alapján formálódott jelenlegi szintjére, így jóval több pusztán praktikus trükkök gyűjteményénél.

Miben segít?

A módszertanok egyfajta útmutatóként javaslatokat nyújtanak a projektszervezet ideális kialakítására vonatkozóan, részletesen ismertetik a projektekben rendszerint előforduló tervezési, szervezési, vezetési és ellenőrzési feladatokat az előzetes igényfelméréstől a projektek zárásáig.

Mi az eredménye?

Vagyis egy jól képzett projektmenedzser eleve úgy készíti elő a projektterv lefutását, hogy az optimálisan, a legkevesebb kockázattal, az eredeti fókuszt megtartva valósuljon meg, miközben figyel a projektben résztvevő munkatársakra is.

a képzettség eredményei
 

 

A tudatos projektmenedzsment jótékony hatásai

Nem kell ahhoz projektmenedzsernek lennie, hogy hasznosítani tudja a projektmenedzsment módszertani alapjait. Már az alapvető technikák ismerete is nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy átgondoltabban és tudatosabban hajtson végre feladatokat.

Egyéni fejlődés projektmenedzsment képzésekkel

Ezek a feladatok nem feltétlenül korlátozódnak csak a munkahelyére, hiszen egy több hetes családi nyaralás megszervezése ugyanúgy tekinthető projektnek, ahogyan egy új IT rendszer bevezetése, így a projektmenedzsment nem pusztán munkahelyi karrierén lendíthet sokat, hanem a mindennapi életben is jól hasznosítható képességekkel vértezi fel Önt.

Ez a tudatosság leginkább abban nyilvánul meg, hogy

 • sokkal pontosabban fogja tudni meghatározni céljait, igényeit,
 • sokkal alaposabban fogja megtervezni, előkészíteni az elérésükhöz szükséges lépéseket, eszközöket,
 • miközben mérsékelni fogja a felmerülő kockázatokat.

Nem meglepő, de ha egy projektben dolgozó tagok mind tisztában vannak a hatékony projektmunka módszertani hátterével, akkor sokkal gördülékenyebb lesz köztük a kommunikáció, hatékonyabban fognak tudni együtt dolgozni, miközben sokkal kevesebb lesz köztük a konfliktus és a félreértés.

Hatékony csapatmunka - Szinergia projektmenedzsment képzések

A projekt aktuális státusza sokkal átláthatóbbá válik, a magas színvonalú gondos tervezésnek köszönhetően pedig a folyamatok kiszámíthatóvá, a kockázatok előreláthatóvá válnak.

Ami viszont már valószínűleg kevésbé nyilvánvaló az az a tény, hogy egy ilyen jól működő csapat rendkívül jó hatással van az egyének motivációjára és a csoportkohéziós erőkre is, melynek gyakran szinergikus hatása van, azaz a csoport összességében több értéket teremt, mint az egyének külön-külön.

Ha egy szervezeten belül a projektekben dolgozó tagok mindegyike tisztában van a módszertani eszköztárral és annak használatával, akkor amellett, hogy az előbb említett módon egyes projektteamek hatékonyabbá válnak, maga a teljes szervezet is sokkal versenyképesebb lesz.

Versenyképes szervezet - tréningek és képzések Budapesten

Ez logikus, hiszen az egységes módszertan egységes szabályozási, mérési és beszámolási rendszereket eredményez. Ha ezeket az elemeket hozzáillesztjük a szervezet saját működési elveihez, akkor olyan jól bevált rutineljárásokat fogunk kapni, melyek növelik a hatékonyságot, miközben alacsonyan tartják a költségeket és a szükséges időráfordítást.

A bevezetett sablonok, előre legyártott és programozott táblázatok nem csak az új projektek lebonyolítását könnyíti meg nagy mértékben, hanem lehetővé teszik az egyes projektek objektív összehasonlítását, elemzését, mely a program- és portfólió-menedzsment során kap majd igazán nagy szerepet.

 

 

Aktuális budapesti képzéseink:

Képzés neve:Kinek ajánlott:A képzés célja:A képzés időtartama:Részletes információ:
A sikeres projektmenedzsment módszertani alapjaiProjekttagoknakEgyéni fejlődés16 óra
Projektmenedzsment projektvezetőknekKezdő projektvezetőknekEgyéni fejlődés24 óra
Agilis projektmenedzsmentKezdő projektvezetőknek agilis környezetbenEgyéni fejlődés16 óra
Menedzserből Projekt LeaderTapasztalt projektvezetőknekEgyéni fejlődés24 óra
Projekt-portfólió menedzsmentFelsővezetőknekEgyéni fejlődés8 óra
ProgrammenedzsmentFelsővezetőknekEgyéni fejlődés8 óra
CAPM® vizsgafelkészítő képzésKezdő projektvezetőknekSikeres CAPM vizsga 30 óra
PMP® vizsgafelkészítő képzésTapasztalt projektvezetőknekSikeres PMP vizsga35 óra
 

 

Résztvevőink véleménye:

 

 • Gyakorlatias, cél orientált, az előzetes elvárásoknak megfelelő képzés volt, az oktatók segítőkészsége kiemelkedő. A gyakorlati feladatok, tesztek kifejezetten hasznosak voltak.
 • Nagyon színvonalas a trénerek munkája, és az értelmező magyarázatokkal sokat segítettek az anyag megértésében. Kiemelték a vizsgában hasznosítható témákat, főbb pontokat amire figyelni kell.
 • Sok gyakorlati feladat volt, melyek lehetőséget adtak a komfortzónából való kimozdulásra. A tréner felkészült, közvetlen, és rugalmasan alkalmazkodott a csoport igényeihez.
 • Nem először vagyok Szinergiás PM tréningen, most is kiváló trénerektől tanulhattam, akárcsak korábban.
 • Jó hangulatú program volt, figyelmet felkeltő esetpéldákkal. Az előadó jól strukturált, gyakorlatias, csak így tovább.
 • Nagyon tetszett a program, jó példák, mély menedzseri ismeretekkel rendelkező tréner, aki minden kérdésünkre maradéktalanul tudott válaszolni. Köszönjük!

 

Miben segítenek ezek a képzések?

Ahogy a korábbiakban kifejtettük, a projektmunka rendkívül hatékony módja valamilyen konkrét vállalati cél elérésének, azonban a hierarchia minden szintjén szembesülhetünk olyan nehézségekkel, melyek könnyen megkeseríthetik életünket vagy ronthatják projektjeink hatékonyságát.

Mi a legfőbb előnyük?

Ezek a kurzusok azt a célt szolgálják, hogy

 • a projektek minden résztvevője megértse és megtanulja azt, hogy neki mi a projektben elfoglalt helye,
 • hogyan egyeztesse össze projektfeladatait az alapvető szakmai teendőivel,
 • magasabb szinteken pedig hogyan érhetjük el, hogy a megfelelő projektek a megfelelő módon valósuljanak meg.

vizsgafelkészítő Budapesten

Milyen képzéseket kínálunk?

Cégünk jelenleg 19 különböző képzést nyújt, melyek lefedik a projektmenedzsment módszertan teljes spektrumát, így megpróbáltuk őket egyrészt képzettségi szint, másrészt képzési cél alapján csoportosítani. A képzések helyszíne Budapest, de természetesen a vidékről érkező érdeklődőket is szeretettel várjuk.

Nemzetközi minősítést szeretne?

Ha Önnek kizárólag valamilyen minősítés megszerzése a célja, akkor remek választás lehet a CAPM®/PMP® vizsgafelkészítő kurzusaink valamelyike, melyek fókuszában elsősorban a sikeres vizsgára való felkészülés áll.

Egyéni fejlődés a célja?

Ezzel szemben, ha inkább gyakorlati tudását szeretné fejleszteni, akkor jelenlegi szerepének és képzettségi szintjének megfelelően további 4 kategóriában kínálunk különböző képzéseket. Teljesen mindegy, hogy Ön csak néhány hete kezdett projektekben dolgozni vagy felsővezetőként az ideális projektportfólióról kell döntenie, biztosan találni fog olyan képzést, mely a következő szintre emeli.

Hosszú távú partnert keres céges képzéseihez?

Amennyiben Ön a HR osztály dolgozójaként vagy képzési referensként képviseli cégét és szeretne egyszerűen képzési igényeinek megfelelő megoldást találni, személyre szabott ajánlatot dolgozunk ki, hogy Önnek ne kelljen egyesével kiválogatnia az eltérő igényeknek megfelelő kurzusokat.

Személyre szabott megoldásra van szüksége?

Természetesen amennyiben a honlapunkon elérhető információk nem elegendőek a képzéseink közt történő eligazodásban, kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseire vagy állítanak össze egyedi képzési csomagokat az Ön személyes igényeit figyelembe véve.

 

 

Válasszon most képzéseink közül személyes igényeinek megfelelően:

 
*Forrás: PMI.org

Partnereink:

//]]>