EU-s pályázatok sikerre vitele

Látogasson el ingyenes szakmai reggelinkre, 2017. június 27-én délelőtt sok szeretettel várjuk, ahol a témában megosztjuk tapasztalatainkat.

 A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus hajrájába érkeztünk. A következő egy évben tetemes mennyiségű pályázati forrás áll majd rendelkezésre, azonban azt követően ezek jó ideig elapadnak. A legnagyobb kihívás azonban nem az, hogy meg tudjuk-e nyerni a pályázatot, hanem az, hogy el tudunk-e számolni vele, elérjük-e a kitűzött céljainkat, ki tudjuk-e fizetni a vállalkozókat. A Szinergia Kft. 23 éve van a piacon a projektmenedzsment szakma elismert tagjaként. Az Európai Uniós pályázati projektek terén szerzett tapasztalatainkat szívesen állítjuk a projektgazdák ill. kiemelten a projektgazdák számára dolgozó (fő)vállalkozók szolgálatába.

>>Jelentkezés<<

Cégünk huszonéves története során számos helyzetben és alkalommal szembesült egy-egy projekt végrehajtása során felmerülő nehézségekkel.Ezért bátran állíthatjuk, a projektmenedzsment majd minden területén rendelkezünk nemcsak biztos tudással, de gyakorlati tapasztalatokkal is.

 E tudást és tapasztalatot szeretnénk tovább bővíteni egy olyan területen, amelyről sokan, sokszor és sokat hallunk manapság: az európai uniós források területén.

 Nem csodát, nem varázslatot ígérünk De még csak pályázatokat sem írunk Úgy tapasztaljuk viszont, hogy akik EU-s pályázatokat hajtanak végre, sok problémával találják szemben magukat, mint pl. a

         pályázat kiirójával való kommunikációra való képtelenség,

         jogszabályok értelmezése,

         határidők betartása,

         leselkedő veszélyek elhárítása,

         és végső soron a pályázati projekt egészének vagy részének veszélybe sodrása.

Vagyis a nyertesség felett érzett első öröm helyébe lassanként az -esetenként nem teljesen alaptalan – félelem lép

Annak érdekében, hogy a félelmeken úrrá lehessenek, érdemes olyan tanácsadó segítségét igénybe venni, aki nemcsak a klasszikus projektmenedzsment alapjait ismeri jól, de jól mozog az EU-s forrásfelhasználás szabályrendszerében is, és aki – ideális esetben – e kettőt kiválóan képes ötvözni.

Kinek jó mindez? Kézenfekvő, hogy ilyenkor a pályázatok nyerteseire, a projektgazdákra gondolunk. Ez helyes, hiszen első sorban a mindenkori projektgazda felelőssége a projekt menedzselése, a határidők tartása. Ő az, aki a saját szervezetén belül lefolytatja a sokak által ismert harcokat (ki mit csinál, munkaidőben vagy afelett, ki irányít, és minderre milyen források állnak rendelkezésre).

Azonban eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy sok esetben a projektgazda számára dolgozó „alvállalkozó” (valójában vállalkozó vagy akár fővállalkozó) számára legalább olyan nagy jelentőséggel bír az előrehaladás, mint maga a projektgazda számára. Hiszen, ha nincs előrehaladás, nincs forráslehívás sem. És tény, hogy egy-egy projekt esetében a projekt gazda saját teljesítése és az alvállalkozók által elvégzett munkák nagyságrendje közt szakadéknyi különbség van (a vállalkozók javára). Vagyis ki másnak állna jobban érdekében az előrehaladás segítése, mint a vállalkozóknak?

Mióta EU-s forrásfelhasználás létezik, azóta látunk példát arra, hogy a (legtöbbször közszféra kedvezményezett) projektgazda helyett a vállalkozó veszi kézbe az ügyet. Mikor a projektgazda dedikált projektmenedzsment forrása elfogy (mert pl. az erre vonatkozó keret kimerült és a szerződése lejárt), a feladat végrehajtásával megbízott vállalkozó lép színre, és erőforrásait áldozva tanácsadóhoz fordul, aki fentebb felsoroltakban konkrét segítséget nyújt.

Látogasson el ingyenes szakmai reggelinkre, 2017. június 27-én délelőtt sok szeretettel várjuk, ahol a témában megosztjuk tapasztalatainkat.

 

>>Jelentkezés<<

 

 

Aegon
Antenna Hungária
Audi
Budapest
Budapest Bank
Canon
CIB Bank
Coca Cola
Danone
Deloitte
Diageo
Dorsum
EGIS
ELMŰ
EON
Festo
FŐGÁZ
FGSZ
GE
Globenet
Hi-Lex
Hídépítő
HNT
HungaroControl
Hunragopharma
Impact Alapkezelő
Közbeszerzési Hatóság
Legrand
Loxon
MKIK
MNB
Magyar Posta
Magyar Telekom
Microsoft Magyarország
MOL
Morgan Stanley
MVM ERBE
NKE
Nespresso
Nokia Siemens Networks
NavNgo
Országos Vérellátó Szolgálat
Posta Biztosító
P92
Racionet
Raiffeisen
Siemens
SOTE
Szegedi Tudományegyetem
T-systems
TEVA Gyógyszergyár Zrt
Uniqa
UPC
Xapt